annielonnfors

Vatten <3

Kategori: Hästar

Åh mitt älskade Karlskoga vatten, vad jag har saknat dig!!

Mamma kom hit med en dunk vatten från Karlskoga idag, vattnet här (och i hela enköpingstrakten) är jätte rikt på kalk, för mig som är van vid Sveriges finaste vatten (typ?) så är det en pina, iallafall tills man vant sig. Nu är jag bara väldigt lycklig att jag har mitt goda vatten här <3

Förresten, visste ni att Karlskoga faktiskt har bland det bästa vattnet?

Idag

Kategori: Hästar

Idag efter vi var iväg med Donna så fixade vi stallet, jag red smash hit och sen longerade jag två hästar. Det var en riktigt soft eftermiddag, vi visste exakt vad som skulle göras, vi skötte vårt o det dök inte upp några nya grejer som var tvungna att bli fixade, så allt flöt på väldigt simpelt :)

Donna är btw tillsalu, sjukt vacker och ädel häst av en fin o sportig modell, henne gillar jag skarpt :)

Mamma Mia

Kategori: Hästar

Min kära mamma Mia har varit här idag :) vi var ute med rockie en sväng o sen bjöd mamma på pizza. Efter det åkte vi i h handlade lite mat o lite grejer hit.

Nu på kvällen har jag bjudit Hanna på köttfärssås o spaghetti, vi pratade lite skit o sen fodrade vi. Nu läser jag min bok som är sjukt spännande o galet läskig, så jag somnar nog inte än...

Imorgon kommer veterinären kl 8 på morgonen, efter det får vi se vad dagen har att bjuda på :)


Sneakpeak

Kategori: Hästar

Donna och Jeanna nyss

Segersta

Kategori: Hästar

Just nu

Kategori: Hästar

Ska iväg med Donna till Jeanna :)

Blä

Kategori: Hästar

Har försökt uppdatera hela em från tävlingen idag men det funka inte :s
Orkar inte skriva nu för jag är så trött men fixar det imorn, då hoppas jag på att få sluta kl 4:)

Stress

Kategori: Hästar

Idag var nog den stressigaste dagen, efter att stallet var fixat skulle hästarnas sko och gabbi o Hanna var då tvungna att åka o tömma hingsten. Samtidigt som hästarna skoddes red Jeanna och jag gjorde iordning första hästen, sen kom hennes två "stalltjejer" o det var hästar överallt :p blitz skulle ridas o unghingsten skulle longeras o smash hit skulle badas, allt det innan halv två, för tio över två blir det tävling. Nu äter jag lunch o så ska vi snart åka, mina fötter pulserar efter allt spring mellan hagarna ;)

Natti

Kategori: Hästar

När jag hade vaknat ringde gabbi och frågade hur allting hade gått idag, så skönt att ha en chef som verkligen bryr sig om oss och hästarna! Efter det gick jag över till Hanna en sväng, vi satt och pratade lite innan vi gick ner och fodrade kvällen.
Nu har jag ätit mat (lagade mat igår och gjorde matlådor, hihi) och diskat så nu hade jag faktiskt tänkt att hinna läsa lite, har ju somnat varje gång, haha!

Imorgon hoppas jag att telefonen gör som jag säger och att jag har någon sekund över att blogga lite :) natt natt!

Regn

Kategori: Hästar

SMHI visar regn hela helgen, med andra ord blir jag inte brunare än såhär :( sjukt tråkigt med tanke på att alla andra är jätte bruna efter deras studentresa!!

Nu blev jag ledsen, hejdååå

Idag

Kategori: Hästar

Förlåt för dålig uppdatering idag, har försökt lägga upp hela tiden men det har knövlat jätte mycket.

Hatar verkligen när man läser liknande (som ovanstående) på bloggar. Men jag har iallafall försökt!

Idag fodrade vi och fixade stallet, gjorde iordning Wellington till Jeanna som skulle rida, red ut och smörjde allt som blivit använt såklart.
Efter det åkte vi till vad vi trodde skulle vara nån skabbig pizzeria (utsidan såg ut som så) men när vi kom in var det superfint och jätte gott! Var som en resturang snarare än pizzeria, dom hade jätte mycket god mat. Vi tog dock en varsin pizza :)

När vi kom tillbaka logerade vi en av tävlingshästarna, tog en promenad med två och sedan gjorde vi iordning två stycken åt gabbi.

Fixade fint i stallet och fodrade eftermiddag sedan var vi klara för idag :) då gick jag upp och skulle läsa, men jag tvärslocknade och vaknade nyss :p

Här är en bild på några av uteboxarna :)

Dom är lugna när ingen ser ;)

Kategori: Hästar

Haha, söt "liten" hingst ligger i sover. Detta var dock mest på skämt, jag hade trott att hästarna skulle stå med bakbena över mig, men så är det verkligen inte, dom är supersnälla och jätte trevliga att hantera. Jag och Hanna är ju ute och går med två tävlingshästar varje dag (Wellington och fidelio).

Frukost

Kategori: Hästar

Första dagen på jobbet

Kategori: Hästar

Idag var en bra men lång dag :) började med fordring, utsläpp, mockning och hö plockning. Därefter sopade vi stallet och fixade med lite småplock som att rulla lindor, fylla vatten o spån mm.
Sen tog vi en promenad med två hästar och efter det skrev vi på papper om anställning.

Vi gjorde iordning två hästar som gabbi skulle rida och medan hon red badade jag hennes tävlingshäst smash hit. Klippte hovskägg och öronen o plockade ihop allt hon skulle ha med till träningen.
Sen tog vi hästarna hon hade ridit och tig av utrustningen, borstade o gjorde dom fina.
Efter det skulle gabbi träna och jag följde med, var riktigt kul att se honom, helt sjukt fin häst!! Tränaren trampade honom en stund när han var varm så att de skulle få fram det där lilla extra ur honom.

När vi kom tillbaka till stallet gjorde jag iordning en häst och sedan tränade jag och Hanna (den andra, supersnälla tjejen som jobbar här) för gabbi. Hennes hästar är så jäkla roliga att rida, man lär sig så otroligt mycket på dom :) i början ramade jag inte in hästen ordentligt, men efter ett litet tag bättrade jag mig och bara en sån sak gjorde att han gick otroligt mycket bättre, blev lätt och fin i handen och för skänkeln :)

Har fått med mig mycket bara från idag, att få se gabbi träna och att få träna för henne själv :)

Nu är kvällsfodringen fixad, Hanna var snäll och hjälpte mig eftersom jag fortfarande är lite osäker på hur mycket alla ska ha :)

Nu ska jag läsa lite och sen sova, imorgon hade jag tänkt försöka hinna cykla till ok igen, sjukt bra träning, jätte gött och så behöver jag snus ;) natt natt, imorn ska jag försöka hinna uppdatera oftare och ta fler bilder, idag hanns det inte med tyvärr :/

Just nu

Kategori: Hästar

Sitter i lastbilen påväg till en träning med en superfin svart valack :)

...

Kategori: Hästar

Det är verkligen helt obeskrivligt hur bra jag trivs här! Världens snällaste personal och jag bor hos världens trevligaste familj ned superfina hästar :)

Idag kom Mads och Jeanna på middag, barnen red ponnisarna och badade med dom sen åt vi god mat :)
Kan känna lite att jag inte borde vara här, dom är så himla duktiga o så kommer lilla jag, haha! Men jag har inget emot det, har professionell hjälp från alla möjliga håll o kanter så jag kan inte bli annat än bättre.

Nu ska jag läsa lite mer i min bok, ta en räserdusch o sen sova :)

Myser

Kategori: Hästar

Grillat idag igen och en öl på det, blir helt bortskämd här! Imorgon är det jobb för fulla muggar :)

Trött tjej

Kategori: Hästar

Somnade i solen förut, sååå skönt!

E18

Kategori: Hästar

Sjukt, jag la mig på bryggan i solade istället, blåser helt lagomt här i så kan man doppa fötterna :D vet inte om det syns på bilden, men jag ligger några hundra meter (sjöväg) från E18 till stockholm. En blå bro you know? När ni åker där får ni vinka ;)

Just nu

Kategori: Hästar

Hästarna är ute, stallet är klart och nu tar jag en break i solen :) skönt!!

Tabbe

Kategori: Hästar

Haha! Vaknade kvart över 6 och trodde att jag hade försovit mig, kollade inte på klockan för jag blev så stressad... Klär på mig och går ner, ser att ingen är här än så jag kollar klockan och inser att jag är 1 timma tidig ;)

Nu ska jag lägga mig och läsa, kunde ju släppt ut hästarna men jag vet inte alls vart de står så det är lika bra att vänta, iallafall första dagen...

Har världens konstigaste träningsverk sen igår, det sitter precis ovanför knäna och går upp till halva vaden :s.

Yeees!!

Kategori: Hästar

Blev bjuden på god grillad mat (för 5 timmar sen, är fortfarande mätt, MUMS) och efteråt kollade vi på Eurovision, såklart! Och tävlingsmänniskan i mig kom fram lite, höll på att somna först för att alla var så dåliga, sen satt vi o skrek och hetsade när länderna skulle ge poäng ;)

Jävla Italien alltså, och bäst idag var ju "ge tillbaka Zlatan!"

Fit for fight

Kategori: Hästar

Medan alla andra är i napa o häver i sig liter med onyttiga drinkar tar jag en 2mil lång tur till ok för att handla lite mat att grilla :)

Flytten gick bra, påväg till Örebro kom jag på att jag glömt mobilladdaren, så vi fick vända! Men det gick fort med räserbussen.

Väl framme packade vi ur bilen och la allt där det skulle vara. Tog en tur till Enköping för att storhandla, tur man har så snälla föräldrar <3

Nu ligger jag i sängen halvt slut, skulle kunna somna närsom, men snart ska vi grilla och kolla Eurovision song contest.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3516355/images/2012/pic_204153603.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3516355/images/2012/pic_204153786.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3516355/images/2012/pic_204153788.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3516355/images/2012/pic_204153802.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3516355/images/2012/pic_204153862.jpg" class="image">

Bläääää

Kategori: Hästar

Jävla bilar! Den vill inte starta :s

Allergisk

Kategori: Hästar

Såhär ser jag ut idag ;) ögonen rinner som tusan så vill inte utsätta dom för starkt solljus, den här sommaren är hemsk för en allergiker, både ögon och näsa rinner och man nyser ihjäl sig nästan :s

Tog pappas brillor idag, dom är lite mörkare ;)

Nu ska jag ta en dusch, gå ner med de sista lassen till bilen sen åker vi!!

Nyss

Kategori: Hästar

Jag och mamma tog fodringen åt Johanna idag :) släppte ut hästarna på gräs så får dom stå där på förmiddagen idag. Tog ett kort dressyrpass på lego och det var som att han kände på sig att jag skulle "lämna" honom, allting satt klockrent idag, han var fin i handen, lätt att reglera form och tempo på, gjorde klockrena byten i bibehållet tempo och gjorde superbra avsaktningar. Red med lite längre stigläder än vanligt och fick till känslan bättre då.

Red inte allt för länge eftersom han var så fin, egentligen kanske jag skulle jobbat på ännu mer men ville ge både honom och mig ett bra avslut :)

Polisen

Kategori: Hästar

Vad tror ni hände nyss då, kvällen innan flytten!

Haha

Kategori: Hästar

Klockren backparkering på första försöket med "långbilen", haha!

Sista dagen

Kategori: Hästar

Idag är sista dagen innan flytten , nu ligger jag och pressar i solen i hoppas på att få lite mer färg, mot kvällen åker jag till lego och pussar på honom o sen är det packa packa packa som gäller !!!

Lego

Kategori: Hästar

Sötaste hästen ska självklart rulla sig efter duschen :)

klänningar

Kategori: shopping

Är riktigt nöjd med båda klänningarna faktiskt, älskar att studentklänningen är virkad och så öppen i ryggen, såååå snyggt!! Så älskar jag hur överdelen i fram är, att den är lite pösig men man ändå inte ser tjock ut ;)

Shopping

Kategori: shopping

Började dagen kl halv 7 med att åka till stallet, skura boxen, fixa stallet och hade "träning" för mamma när hon skulle hoppa Lego lite. Hon ska försöka hålla igång honom i hoppningen medans jag jobbar. Hon har nog inte hoppat på kanske 20 år om inte mer och jag tyckte det gick över förväntan, varken hon eller Lego tvekade en sekund.

Efter stallet gjorde jag mig iordning, lämnade in mina dressyrstövlar för att få dragkedja på dom och hämtade Jenna och Emelie.
Vi har spenderat hela hela dagen i Örebro o shoppat. Har köpt studentklänning som jag faktiskt är riktigt nöjd med, bild kommer. Unnade mig en långklänning också från gina som var superbillig, älskar den!!!
(köpte välbehövlig sololja också så jag har någon chans mot alla andra som åker utomlands!)

Hoppträning

Kategori: Hästar

Idag var det hoppning igen, lego brukar vara rätt cool på träningarna... Brukar alltså! Idag kom all energi ut på en o samma gång! Bocksprång o pip o skrik efter varje hinder haha! Men oj va bra han hoppade! Bra avslut med skolträningarna :)

Dagen

Kategori: Allmänt

Sjukt nöjd över allt jag åstakommit idag, trots att jag inte "ansträngt" mig genom att stressa sönder!
Började dagen med en långpromenad med älsklingen,
Solade hemma hos Jenna,
Skrev klart sista C uppsatsen, 
Tog en promenad med Jenna,
Åkte till stallet, 
Tog en kort promenad med mamma och hunden,
Hade stallmöte där vi bestämde hur vi ska göra med boxar och hagar nu när 2 nya hästar kommer,
Bestämma vem som sköter Lego när under den veckan som jag har flyttat och som fodervärden är på resa,
Fodervärden red igen och
Skrev under kontraktet.
Det som ska göras innan lördag är:
Hitta en studentklänning och skor
Hitta smycken till studenten
Skura boxen
Mocka hagen
Packa alla grejer till flytten
Hålla två redovisningar i skolan
Gå igenom alla alla alla påsar med kläder i
Har säkert glömt nåt men det här är iallafall det viktigaste.

fy f**!!

Kategori: Allmänt

Jag hade glömt att rätta en svenska c uppsats som vi hade i höstas... har 1 dag på mig att göra det, annars får jag IG. Va roligt de kan vara med skolan!

Lego

Kategori: Hästar

Blev konditionsträning för Lego ute i skogen idag, han blev så svett så han fick en dusch efter =)

Sol!!

Kategori: Hästar

Nyss solat på baksidan med Jenna :) helt sjukt varmt ute idag, blir en uteritt för lego senare ikväll han kommer dö om vi ska rida nu ju! Låg i korta shorts o bh o vi svettades, när kom sommaren egentligen?

Alla åker ju utomlands om några dagar, men inte jag för jag ska flytta så om inte jag vill vara blekast av alla måste ja flytta in i solariet ett par dagar :s hur ska det gå med min såkallande ekonomi? Får klura på den ;)

Avslutning med hoppningen

Kategori: Hästar

Just nu

Kategori: Hästar

Tvättar vi :D

Kandar

Kategori: Hästar

Tänkte ge mig in i kandarsiskussionen idag för att ha något spännande att skriva om. Så fort en "hobby-ryttare" rider på kandar så sprids snacket överallt om detta. Sjukt tråkigt, om ni frågar mig. Det de flesta säger är oftast "hon/han har ingen kunskap, ingen erfarenhet, tävlar inte på den nivån" m.m. Då undrar jag hur folk vet att den personen inte har kunskap? Och även om man inte tävlar på den nivån så kanske man tränar på den nivån.
Och av vilken anledning är det mer okej för hoppryttaren att rida på pessoa/pekande/kandar och andra skarpa bett medans det inte är okej för dressyrryttaren?

Tyra på darios.se fick mycket skit för att hon red på ett skarpare bett, varför? Ko troligtvis för att hon är känd och folk vill ha något att klaga på och visa att de minsann vet bäst.

Jag själv rider lego på alla möjliga olika bett och han går lika bra på alla, men bäst på tredelat, därför rider jag bara på det numera. Men det hade jag inte vetat om jag inte provat.

Många har problem med sina hästar för att de inte går bra på alla bett, jag tycker att hästen ska kunna ha vilket bett som helst i munnen och gå lika bra oavsett. På så sätt kan man rida med mildare när man känner att det behövs och skarpare när man känner att det behövs.

Lego har somsagt haft alla möjliga olika bett i munnen, även kandar. Jag var försiktig med kandaret och hade det bara på träning och när jag red ut för att han skulle lära sig att få ett sug på bettet. Inget konstigt med det, jag vet hur en ovan häst ska ridas med kandar, trots att man i vårat land inte får säga att man vet någonting utan att bli ifrågasatt.

Enligt mig är det okej att rida på vilket bett som helst bara man är lugn och försiktig med handen. Jag tycker dock inte att man ska fastna på ett bett och rida med samma jämt, speciellt inte när det handlar om skarpare bett. Det gör bara hästen okänslig om du egentligen tävlar på en nivå där man måste ha vanligt bett. Man vill ju faktiskt ha en häst som kan ridas med alla bett och söka stöd på bettet oavsett hur skarpt eller milt det är.

Det jag vill säga är egentligen att man inte borde lägga sig i så mycket vad alla andra gör (om man inte är ens tränare eller om man har fått en fråga om det). Ni kommer inte kunna påverka ändå genom att gå bakom ryggen på folk i prata om det så lägg energin på någonting annat.

Vad tycker ni??

Mat

Kategori: Hästar

Gör pasta carbonara med extra mycket bacon i till mig o mackan :) lego förtjänade en vilodag idag o jag tog mig just en promenad tillsammans med Jenna i det varma vädret :) helt sjukt att det är så varmt trots att inte solen är framme :s

Haha ser ut som nåt äckligt men är otroligt gott :)

Hemma

Kategori: Hästar

Hemma igen, så skönt när sminket är borttvättat o dom tighta byxorna inte klämmer in magen, hahaha!!! Tänkte försöka sova nu men tror verkligen inte att det kommer gå så speciellt bra med tanke på att jag inte ens är trött (?) blir väl att slå på en film, som vanligt...

Imorgon är det kontraktskrivning som gäller, lego ska få komma ut i skogen o galoppera på som en tok, resten av dagen kommer ägnas åt att plugga svenska ord!! Yeay!!
Nattnatt, imorn kommer bilderna, nyfikna??

Justja, Sofies nya klänning som hon förövrigt blev jätte glad över <3

Mys

Kategori: Hästar

Nu åker jag vidare på födelsedagsmys hos Sofie :)

Bete

Kategori: Hästar

Idag fick Lego komma ut på bete en sväng efter träningen! I vanliga fall går de i grushage förutom på somrarna, älskar att vi har en stenfri hage, speciellt på vintern, blir så lätt onödiga skador annars.
Lego blev iallafall jätte glad och hetsåt haha!

Hoppning

Kategori: Hästar

Hade som sagt hoppuppvisning med skolans hoppelever, tyvärr var det bara jag och Malin som var med till häst, men det ger oss bara bättre träningsmöjligheter ;) är ganska nöjd, han hoppade helt okej o var lagomt vaken. Bilder från hoppningen kommer, så länge får ni nöja er med en bild på Malin, Angie, Sofie, mig och lego :)

 

Shoppat

Kategori: Hästar

Köpt present med Jenna till Sofie :) blev en tröja till mig själv också i lite nagellack också. Nu ska jag hämta ut legos nya nosgrimma :D

Godmorgon

Kategori: Hästar

Är verkligen dödstrött nu, somnade runt 2-3 igår :( men jag tror jag kommer piggna till, det brukar jag alltid göra :)
Ska strax iväg o hämta Jenna o sen åka ner till stan en sväng.

Är riktigt taggad för hoppning idag och ska jag vara helt ärlig så tror jag lego är det med :)

Hörs om en stund!

Mums

Kategori: Hästar

Nu har jag kommit hem från Jenna :) hon bjöd på god mat o god efterrätt. Slutade med att det bara var jag, Sofie o Jenna kvar, då satte vi oss i soffan o prata lite skit o mös :)
Mackan skjutsade dit mig i Sofie skjutsa hem mig, snällisar :)
Nu tar jag natten. Imorn är det hopp avslutning i stallet o sen ska jag vidare för att fira Sofie :) mys helg helt enkelt!

Fin

Kategori: Hästar

Lego var en fin o samarbetsvillig häst idag :) red fram honom tills hans fodervärd kom o vilken känsla. I början va han ganska istadig men blev bara bättre i bättre ju mer jag red. Sen kom fodervärden o red o han va superfin då med :) han fick ta sig ett bad o komma ut naken sen :)

Nu ska jag duscha o göra mig iordning o sen vidare till Jenna :)

något som inte många tänker på

Kategori: Hästar

Källa: http://www.dt.se/djurliv/1.4714633-alla-korde-olagligt-aven-i-ar
Artikeln handlar om att hästfolk kör olagligt på flera vis, för tung kärra och med otillräckligt körkort. Alla ekipage som polisen hade stoppat körde olagligt och det var likadant året innan.
För att säga mitt i det hela kör jag så gott som alltid lagligt när jag kör transport, förutom när vi har firmabilen. Det som gör att jag kör med firmabilen istället för våran är för att den är så otroligt mycket stadigare, större och starkare, det blir en helt annan känsla i transporten. Men med denna bil kör jag inte långt.

Nu var det inte det jag skulle skriva om, men jag kände för att säga mitt iallafall. I artikeln kan man läsa om folk som har lösa saker i transporten, så som hinkar, grepar, longerlinor, grimmskaft med mera.
Förr hade jag också så, tills Lego voltade i transporten. Anledningen till att han voltade var för att han stod brett och inte hade någon vägg att stödja sig emot i en nerförsbacke+kurva, vi körde lugnt då det var på parkeringen så det har ingenting med saken att göra. Han tog sig över frambommen och stod sedan på huvudet med benen rakt upp i taket. Vi hade världens tur den dagen, han lyckades sparka sig lös. Av nån konstig anledning var han trots det superlugn. Han låg ner (på huvudet) säkert 10 minuter innan han sparkade sönder allting och kunde lägga sig i transporten.
Den gången hade vi hink och longerlina i transporten. Det var nog att tänka på att försöka få loss hästen, få ut mellanväggen så fort som möjligt. Det hade underlättat väldigt mycket om vi hade sluppit tömma transporten på grejer mitt i detta kaos.

Nu hade vi tur, som sagt. Han fastnade inte i någonting och han klarade sig utan en enda skråma. Men tänk om han hade fastnat med benet i hinken, råkat snurra in sig i longerlinan, eller fått grepen på sig, såna saker gör iallafall min häst livrädd. Han har råkat snurra in sig (lite) i vattenslangen en gång, då fick han panik. Och visst, jag förstår honom, han har inga händer att ta sig loss med, det är inte direkt så att han brukar fastna i saker varje dag och blir van, han är ung och han har lätt för att stressa upp sig. Tänk då om han hade snurrat in sig i linan inne i transporten, hur ska han då kunna ta sig lös?

Jag kommer iallafall aldrig någonsin mer ha lösa saker i transporten, vi har bilar med mycket utrymme och det är onödigt att ta några onödiga risker, jag vet många som har stora problem med bara transporteringen, det vill man inte förvärra. Som sagt så har vi aldrig saker i transporten längre, men det kan vara bra att dela med sig av sina "erfarenheter".
Inte nog med att det kan bli svåra skador på hästen vilket leder till dyra veterinärskostnader, man vill ju inte behöva ha en transport som ser ut såhär heller.
(Googlebild)

Mobilblogg

Kategori: Hästar

Första mobilbloggen :) håller på i städar nu, sen ska jag vidare till lego. Hans nya fodervärd kommer idag och ska rida lite, vi skriver kontrakt på söndag :)
Kanske åker upp någon bild om jag får för henne såklart :)

Lego

Kategori: Hästar

Idag blev han longerad, riktigt länge sen jag longerade honom nu. Jag tycker inte att longering är så mycket jobb för hästarna därför väljer jag att låta honom gå utan inspänning och lägger fokus på att få honom framåt på ett avslappnat sätt genom att bara göra övergångar hela tiden och berömma. Lät honom rulla på i galopp i båda varven och tillslut blev han riktigt fin och avslappnad o sökte sig neråt på lös lina utan inspänning, det är så hästarna ska jobbas ;) En nöjd liten Lego på bild.

Leva livet fullt ut

Kategori: Allmänt

Ledig

Kategori: Allmänt

Idag är jag ledig, till 100%. Igår var jag ledig, men behövde plugga, det räknas inte. Idag är jag ledig för jag får göra vad jag vill, då räknas det som att vara ledig.
Godis är ett måste en sån här dag, och såklart en film. 
Jag borde städa, men det är inget måste, det gör jag om jag känner för det.
Jag borde även laga nån mat, men det är inte heller ett måste eftersom vi ska ut och äta ikväll.
Jag kanske borde plugga på svenska orden, men det är heller inget måste, jag har tid. 
Som ni förstår så finns det inga måsten idag (förutom godis o film), så jääkla skönt! Fy fasen vad jag ska njuta av den här dagen nu.

Tröttast av alla

Kategori: Allmänt

Nu säger jag tack och hej till plugget, äntligen färdig!
Den här mappen som är på bilden skapade jag denna vecka, som ni ser så fortsätter mappen full med skolarbeten längre än vad man ens kan se på den här bilden, det här är alltså det jag har gjort under en veckas tid, plus endel som har raderats. Helt sjukt att jag fixat det. 
Blev tyvärr lite besviken idag då jag fick ett mail från en lärare som påminnde om en uppgift jag redan gjort klart och lämnat in men som någonstans på vägen slarvats bort. Visst, jag förstår, jag om någon är bra på att slarva bort saker, men idag! Den sista dagen innan allt ska fixas. Som tur var så var ena min lärare i skolan och skrev ut underlaget jag behövde för att kunna göra uppgiften, igen, så nu blev det fixat och inskickat på datorn istället för hand.

Tog mig en paus mitt i allt pluggandet och åkte ut på landet för att grilla en sväng, mysigt och sjukt gott. 
Nu slår jag på en film och säger natti.

Till Lovisa som inte trodde jag skulle köpa en så skör telefon, nej det var inte planen från första början.. Men min telefon har lagt av totalt och i och med flytten så måste jag kunna skypa med min kära man här hemma, blogga, ta nya bilder och allt vad det nu innebär. Och iphone är den enda med bra skal till. Frestelsen tog över helt enkelt ;)

Plugg

Kategori: Allmänt

Idag är det den oficiella "plugga ihjäl sig" dagen! Hann i alla fall iväg o skaffa mig en iphone ;) Så räkna med många många mobilbloggar o mycket nya bilder här framöver, kommer go loco med kameran haha!
Nix, nu ska jag återgå till pluggandet. Får nog säga vi hörs imorgon, kommer vara död när allt är klart.

Hoppträning

Kategori: Hästar

Tråkigaste bloggen här, yes. Igår knövlade internet konstant så blev inga fler inlägg igår och ett som jag publicerade försvann :s
Hoppträning igår då, ni som känner mig vet att jag är höjdrädd som tusan och när jag blir rädd så lägger jag över allt på hästen. Sitter och väntar på att han ska göra någonting, antingen hoppa eller stanna.
Jag vet inte varför jag blir så, det är som att jag är så rädd för att förstöra ännumer så jag gör ingenting.
I vanliga fall hoppar han trots att jag är rädd, men inte igår. Det var ett hinder han stannade på några gånger, jag varken vågade eller ville gå på honom för jag visste att det var mitt fel att vi fick det där stoppet, jag red inte som jag skulle mot hindret och då tar han chansen.
Sofie ställde sig bredvid hindret o smackade en gång, haha då hoppade han, och efter det kan jag säga att han var nästan rädd för hindrena. Det kändes som att han rusade på lite, som när man släpper efter en häst som är rädd, men jag gjorde ingenting åt det. Jag lät honom hålla på och styrde mot hindrena. Han hoppade troligtvis bättre än någonsin efter det där stoppet.

Åkte hem och pluggade lite faktiskt. Skrev klart Historia C uppsatsen, äntligen. Och idag är sista dagen att plugga, har bestämt tid hos släkten för intervjuer, antar att det kommer ta längre tid än väntat hihi :)

Spräckta planer

Kategori: Allmänt

hade planerat att åka till biblioteket dag och gå in på arkivet för att söka förstahandskällor och så hade jag planerat att åka till mormor, morfar och farmor för att intervjua dom till min släktkrönika. Men kommer jag kunna göra detta? Nej, för vi har tydligen träning idag istället för imorn...
Egentligen är inte det ett problem, förutom att arkivet bara är öppet tisdagar och torsdagar! Imorgon ska allt vara inne vilket innebär att det inte blir något besök i arkivet. Bra att vara ute med allt i sista stund Annie...

Hade även planerat en uteritt för Lego idag, men så blir det inte heller. Bra uppladdning inför träningen, not!
Jaja, man får göra det bästa av situationen, som sagt så ska man inte skylla ifrån sig, går det inte bra idag är det pågrund av dålig ridning samt dålig planering :)

Viktigt men tråkigt

Kategori: Allmänt

Har räknat ut att jag har en clownfamilj, yey! Skulle försöka knåpa ihop ett kontrakt idag, det slutade med att vi skulle göra smörgårstårta av mormor? Seriöst, nja kanske inte. Tror dock att vi någonstans mellan allt fjantande kom fram till nånting vettigt?


Följande ska göras denna vecka:
Skriva klart Historia C uppsatsen
Skriva klart min släktkrönika
Skriva klart en konditionsuppgift
Hitta en studenklänning
Hitta skor till studenten
Plocka ihop alla böcker, datorer, laddare mm. till skolan
Fixa kläder tills helgen, sugen på nånting nytt!
Och såklart, träna med hästis :)

Åsiktsinlägg: Skylla ifrån sig

Kategori: Hästar

Tänkte skriva av mig lite om vad jag tycker om att skylla ifrån sig.
Oavsett om det är hoppning eller dressyr, träning eller tävling så tycker jag det är helt fel att skylla på hästen eller domaren! Innerst inne tror jag alla vet (eller jag hoppas att alla vet) att felen ligger hos en själv. Om hästen stretar emot och inte är lösgjord, då är det ryttarens fel. Om hästen är seg eller inte svarar korrekt på skänkeln, då är det ryttarens fel. Om hästen kommer fel på ett hinder och river eller stannar, då är det ryttarens fel. Jag skulle kunna fortsätta hur långt som helst, men jag tror ni förstår vad jag vill komma fram till. Oavsett vad det är så är det alltid ryttarens fel. Och jag förstår självklart att inte alla är perfekta, jag är absolut inte perfekt jag heller.
Men genom att skylla sina egna misstag eller svagheter på någonting helt annat gör dig inte till en bättre ryttare, du kommer inte komma längre och du kommer inte utvecklas. Det är först när man förstår och accepterat att det är ens egna fel som ryttare och att det är ens egna skyldighet att se till att hästen är väl förberedd inför det som komma skall, oavsett om det är träning eller tävling.

När det inte går bra på en träning eller tävling gäller det att komma på, så fort som möjligt, vad man ska göra för att det ska bli bättre. Självklart kan en häst bli trött av all träning, men då är det ryttarens uppgift att plocka fram det bästa ur situationen, eftersom hästen inte själv valt att jobba sig jätte trött. Det är faktiskt vi ryttare som rider våra hästar trötta, och då är det även vi som ska både hålla koll på vart hästens gräns går och se till att vi kan få fram det bästa möjliga ut hästen trots att den är trött.

Det är även vi ryttare som ska se till att hästen tycker att det är kul, vi ska se till att hästen samarbetar med oss och vi ska se till att hästen är lösgjord och lydig. Det handlar om att lära känna hästen, förstå hästens språk och veta vad vi ska göra för att lösa problem. Att hela tiden under ett ridpass sitta och analysera och ställa sig själv frågor såsom: hur känns det nu? Vad känns bra / minde bra? Hur ska jag göra för att det ska kännas bättre? det är då man blir en bättre ryttare. Och genom att hela tiden prova nya lösningar blir man aldrig fast vid ett problem.

På en tävling eller träning är det inte hästen som ska prestera själv, det är ryttaren och hästen som ska prestera tillsammans. Vi som ryttare har till skyldighet (enligt mig) att hela tiden försöka plocka fram det bästa ur våra hästar, och kan man inte det så har man verkligen inte rätt till att skylla ifrån sina egna svagheter på någon eller några andra. Genom att förstå det tror jag att man kommer kunna lösa de flesta problem, det finns alltid ryttare som är bättre än du som kan hjälpa dig att lösa just dina problem och se till att du kan plocka fram det bästa ur både dig och din häst.

För att sammanfatta det hela så tycker jag att man ska acceptera att problemet ligger hos dig som ryttare, inte hos din häst, tränare eller domare, när du har accepterat detta kan du börja analysera över hur du ska lösa just dina problem, och efter det kan resultaten börja visa sig. Man kommer ingen vart på att blunda för sina problem och skylla ifrån sig istället.
Och även om hästar också kan ha sina dåliga dagar då de inte är på topp så ska vi som ryttare kunna få dem att känna sig på topp, få dem att vilja prestera för våran skull och att vi gör vårat bästa utav situationen.
(Google bilder)
Vems fel är det när sånt här händer och vems skyldighet är det att lösa problemen?
Vad tycker ni? Är det rätt att skylla ifrån sig?

Kort bloggpaus

Kategori: Allmänt

Fick ta en kort bloggpaus igår, hade fullt upp med annat och kände att jag behövde prioritera det över bloggen, men ingen dog nog av det :)

Vi hade redovisning av vårat hyllande tal idag och ja, vad ska man säga... Det började ganska bra, första redovisningen va super sorglig o känslosam (som allas) men hon höll sig från tårarna genom nästan hela talet. I och med att alla tal var så känslosamma så satt man och bara samlade på sig gråt, så vi som var mot slutet kunde inte hålla oss och fick försöka i en mindre grupp. Gick lite lättare då, alla började gråta som tusan men vi klarade det ändå :)

jag hatar rubriker

Kategori: Allmänt

Hej alla glada! Idag har jag och Emelie påbörjat våran pluggweekend! Tjoho!
Pratade med min "chef" förut (sjukt det känns att skriva så) och flytten till Enköping har blivit uppskjuten till den 26e maj istället pga omständigheter som jag inte tänker nämna. Det gör mig i och för sig ingenting, en dag extra till att packa, kan behövas! Måste dessutom lämna in mina dressytstövlar hos en annan sadelmakade som kan sätta på dragkedja på dem, vill inte ha utan dragkedja längre :(

Igår natt satt jag uppe och gjorde en specialidrotts uppgift vilket innebär att jag bara har en sådan uppgift kvar och två historia uppgifter, nice! Har hittills gjort typ 1/3 av mitt största historiaarbete och siktar på att bli klar idag, håll tummarna för mig!

Lego idag då, väntade ett viktigt samtal så blev inomhus idag med tyvärr, fyfasen känns verkligen att det blir för mycket ridhus för både honom och mig. Gjorde lite basic saker som han tycker är kul bara för att han skulle få röra lite på sig. Tyvärr ingen bra häst-dag men jag vet iallafall anledningen och det är att han behöver få komma ut i skogen oftare för att ha den där extra gnistan hela tiden som jag gärna vill att han ska ha!
Nu ska jag återgå till pluggandet!

Trött

Kategori: Allmänt


Är så otroligt trött, förstår inte varför när jag ändå sov till halv 10. Visst kanske inte jätte länge med jag somnade ändå halv 2, har liksom sovit så länge som jag ska, varken för mycket eller för lite.
Ska slå på Eva och Adam fyra födelsedagar och en fiasko, haha! Älskar dom, finns inget bättre att kolla på (förutom harry potter) haha!
Vid 12 bär det av till Lego, förhoppningsvis har det inte börjat regna då, för vi ska rida ut :)

:)

Kategori: Hästar

Klockan åtta blev jag klar med min engelska c recension, svårt är bara förnamnet! Leta upp citat och förklara en massa, men nu är det gjort!
Ville så gärna bli klar med den, så Johanna i stallet red Lego åt mig idag. Det är första gången hon sitter på han och jag var inte med, men hon har ju varit med mig på träningar under ett år nu och vet hur jag rider honom så det var nog inga problem. Super snällt av henne att rädda mig där, jag vill inte gärna att han ska vila för mycket, men tyvärr måste skolan gå i första hand. Som tur är vet jag att jag har bra folk i stallet som alltid ställer upp när man behöver hjälp och det är jag supertacksam för! Skönt att veta att jag har så mycket bra och hjälpsamma personer runt mig, speciellt nu när man behöver omprioritera lite i jämförelse för hur jag prioriterat förut. Lego har ALDRIG kommit i andrahand, oavsett vad så har han alltid varit det viktigaste, och det är väl däför han är så lätthanterad och lättriden, för att han alltid hanteras och rids och för att jag, under inga omständigheter, har struntat i honom.
Det gör dock att jag får lite dåligt samvete nu, men det är bara fram till den 16e som det kommer bli lite hackigt i hans träning.
Whatever, skönt att jag hann med 4 uppgifter idag trots att jag bara planerat för två, precis så det ska vara! Gött att kunna stryka lite från listan. I helgen blir det ordentligt med plugg för mig, jenna och emelie! Sen jäklar ska vi kunna vara nöjda över oss själva :D
Nu blir det natten för mig!

Bra start på dagen

Kategori: Allmänt

Det här har jag hunnit gjort hittills idag, och jag är nöjd! När jag höll mitt inspirerande tal började min lärare gråta (söt!) och sa sedan att hon tyckte att jag hade ett jätte bra språk, hade verkligen valt ut bra saker att prata om (ni har ju läst mitt inspirerande tal här i bloggen) och hon ville använda mitt tal i aulan när vi slutar! Woop woop! 
Nu blev jag taggad till att hålla mitt hyllande tal på måndag, känner att det talet blev mer välskrivet och bättre än mitt inspirerande tal!
Nu ska jag iväg och äta tacos med min stora kärlek (hihi) och sen är det Lego-time! Kvällen spenderas med pluggande, ska skriva en bokrecension på engelska om Harry Potter och Phoenixordern! Är en Harry Potter tok, jag älskar böckerna och filmerna, har läst alla böcker både på svenska och engelska ett antal gånger, haha. Så jag tyckte det var passande att skriva en recension om, eftersom jag kan allt! Hej o hå, nu går det undan i skolan, tagga studenten och jobb!!

♥ gimp ♥

Kategori: Allmänt

Haha, har verkligen blivit tokig i gimp programmet, såååå kul!

Tankar

Kategori: Allmänt

Helt otroligt egentligen, om 2 veckor flyttar jag ifrån min häst, min pojkvän, min familj, mina vänner mitt liv och mitt allt. Kan nog inte riktigt förstå sanningen i det hela, att jag kommer flytta till en okänd plats och starta om på nytt, bygga upp ett nytt liv någon annan stans. Vissa kallar det modigt, säger att jag är stark som klarar av att lämna allt bakom mig trots att jag har det så bra, och vissa skulle nog kalla det fegt, att bara sticka.
För min egna del vet jag inte om det är modigt eller fegt gjort av mig, jag har så himla mycket bra här hemma, men samtidigt vet jag att allting bara kommer bli bättre. Jag kommer se vilka vänner som verkligen står vid min sida och fortsätter vara mina vänner när jag väl kommer hem, jag kommer se hur pass bra jag och min pojkvän egentligen har det, för jag tror att förhållandet blir helt annorlunda när man är ifrån varandra endel. Trots att jag och mackan knappt bråkar och även om vi trivs bra med varandra så tror jag att det kommer stärkas ju mer vi är ifrån varandra.
Vi vet vart vi har varandra, vi vill att vi båda två ska kunna göra det vi älskar att göra utan att någon ska begränsa den andra, och vi tror att det kommer funka.
Jag kommer dessutom ha tid att tänka på hur jag vill fortsätta vidare med min älskade häst, om vi verkligen är klara med varandra eller om jag ska kämpa vidare.
Jag tror på något sätt att jag kommer vara en helt annan människa när jag kommer hem, såklart samma gamla jag, men med ett helt nytt sätt att se på livet. Ta vara på det man har men samtidigt inte rädd för att lämna det man har, för är det äkta så finns det kvar.

Oj vad jag kommer gråta när jag flyttar, både av glädje och av sorg. Nu kommer jag verkligen få se svart på vitt vart jag har folket runt omkring mig, jag kommer utvecklas i min ridning och som person. Bara att tänka att jag ska ge mig ut i vuxenlivet helt ensam är lite skrämmande, men ändå spännande.
Går inte riktigt att förklara mina känslor till det här, det är så blandat!
Jaja, hursom vet jag att det kommer sluta bra!

Mat!

Kategori: Allmänt

(älskar att leka i gimp)
God mat, trevligt sällskap, roliga frågor som skulle få dom äldre att försöka komma ihåg skolan och världens godaste efterrätt, vad mer kan man begära på en studentmiddag? Jag trivdes iallafall och nu är magen glad!
Morgondagen kommer ägnas åt plugg, plugg och lite mera plugg. Den här veckan och nästa vecka kommer tyvärr hästen få hamna i andrahand, om det inte är så att jag orkar mig upp 7 varje morgon för att rida mer ordentligt, återstår att se! Har 6 dagar på mig nu att fixa alla gamla skolarbeten, tror absolut inte att det är omöjligt, men det kommer bli bra jobbigt. Man får helt enkelt tänka på resultatet, jag vill inte vara den som går ut med ofullständiga betyg, eller inte ens betyg, samlat betyg tror jag det kallas när man har streck i något ämne? Vill inte heller vara den som sitter och suckar om några år för att jag inte får något bra jobb och för att jag förstört min framtid på grund av att jag varit lat.
Det senaste halvåret har jag lyckats plugga upp nästan hela 2an samtidigt som 3ans kurser har pågått för fullt, men jag har lyckats och nu är det bara några små (om man ser till helheten) arbeten kvar!
Jag vet att jag kan, jag är mogen nog att kunna förstå att mina betyg som jag får det här året är de mitt liv kommer hänga på, ett IG är inte okej, ett streck är absolut inte okej, jag ska stå på studenten och gråta av lycka för att jag klarat av skolan och fått ett jobb som kommer utveckla mig i min ridning och troligtvis min personlighet också, ett jobb som jag vill ha.
Babbelbabbel, nu ska jag kolla igenom NOGA vad jag har för arbeten kvar!

Panikar

Kategori: Allmänt

Nu panikar jag lite, ångrade mig angående mitt klädval ikväll när jag såg pissregnet välla ner. Vad fan nu då? Hmmm, får gå igenom garderoben några gånger till. Hörs later!

Deo

Kategori: Allmänt

Haha ja dööör, känns som att det är sommar 2011 i Alanya igen bara för att jag har samma deo nu som jag hade då!! Mmmmmh va gott den luktar :D
Haha!

Dressyr

Kategori: Hästar

Idag fick det bli dressyr med Lego, försökte vara seriös och verkligen analysera min ridning, alltså vad är ett "problem" och hur ska jag lösa det på bästa sätt. Varje steg tänkte jag "hur känns det nu, vad kan förbättras och hur" och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med min ridning.
Började med att skritta fram honom,sen på korta tyglar och plocka in bogarna hela tiden, jobba in och ut bekdelen på små hjälper men ändå på hjälpen, när man väl har satt igång så åker gärna rumpan åt alla håll för att han så gärna vill jobba och göra rätt ♥ Travade fram i en inte allt för låg men inte heller för hög form, lät honom rulla på lite men gjorde halvhalter och små, korta tempoväxlingar för att sedan återgå till arbetstrav emellan. Känslan so far var toppen!
Tänkte lite "Anna träning" för mig själv, galopp på stor volt, vid 2 delar saktar man av till trav för att lägga en 10m volt och flytta ut rumpan. Detta är riktigt bra för att veta att man kan kontrollera hästens alla delar och rörelser.
Tog något varv på fyrkanten och ställde utåt med bakdelen något inåt för att kontrollera yttersidan, sedan satte jag igång med 4 serpentiner med förvändgalopp och ett byte i slutet på sista lånsidan efter några ökningar och samlingar. Gjorde det några gånger i varje varv och han skötte sig superbra.
För att få han mer på hugget red jag 1m innanför spåret i galopp och gjorde 4 byten på långsidan, han blir så glad då token!
Tog traven igen, jobbade öppnor och slutor samt skänkelvikningar, hela hästen var på plats och hade ett jämnt lätt stöd i handen och han tuffade på bra. La ner honom och jobbade lite samma i en lägre form.
Duktig häst idag ♥
Haha bjuder på en gammal söt bild från Alkvettern!

Tack tack

Kategori: Allmänt

Vill passa på att tacka mackan för panikväckningen imorse. Han hade glömt tvätten som hängde i torkrummet nere i källaren igår. Som tur var hade vi sista tvättiden och han kom på de halv 7 imorse innan första var påväg ner. Tog på mig några mysshorts, fleecetröja och tofflor så halft rullade jag ner för trappen för jag var så trött hihi!
Btw fick en fin blåtå av Lego igår, som sagt så ska inte den hästen vila! Han blev rädd när dom bar hinderstöd bakom honom så att bara han såg en liten del av dom när han stog inne i stallet med dörren bakom öppen. Så han tog ett litet skutt framåt och där var min tå! AJ!
Tänkte sova en liten stund till, eller helst en lång stund till! Sen ska jag åka upp till Lego, tänkte åka ungefär vid 9, då har han hunnit smälta maten lite :D

♥ favorit gånger två ♥

Kategori: Hästar

Bilder del 6

Kategori: Hästar

Sjukt många bilder blev det! Har rensat ut jätte många men ändå har det blivit 6 inlägg med bara bilder från ett och samma tillfälle, galet!

Tips och råd

Kategori: Allmänt

Ibland finns det inget bättre än att ha två äldre systrar (och ibland finns det inget värre haha)! De har varit med om mer än mig, de har varit barn och de har tagit sig till vuxenlivet på egna fötter. Båda två pluggade i andra städer och fick klara sig själva på ganska lite pengar, men de fixade det. Nu jobbar dom båda och ena pluggar samtidigt också. Med andra ord är de ganska världsvana. Mina systrar har alltid varit väldigt ansvarsfulla, allt har varit ordning och reda, betygen har alltid varit på topp och dom har kämpat sig igenom allting själva.
Det bästa med att ha två äldre systrar är att dom peppar mig igenom skolan, hjälper mig när jag behöver det men dom gör aldrig arbeten åt mig, dom ser till att jag tar eget ansvar men dom ger mig en skjuts på vägen.
Nu när det är min tur att komma ut i vuxenvärlden, sköta min egna ekonomi helt själv och inte ha någon som kan göra det år mig så är dom somett uppslagsverk. Undrar man över någonting så har dom svar på det mesta, dom pratar av egen erfarenhet och vet vad dom pratar om.
Det finns inte någonting bättre än att ha två personer som står mig nära och som verkligen kan hjälpa mig, guida mig och stötta mig igenom alla mina problem!

Hoppträning

Kategori: Hästar

Träningen blev inomhus idag, som tur var! Det verkligen öste ner regn när jag var påväg till stallet.
Min uppladdning inför träningen var inte den bästa. Han provreds i förrgår och igår fick han vila för att jag skulle hinna plugga. Han är en häst som mår bäst och känns bäst när han hela tiden får gå, så idag var han ganska svår att få lösgjord ordentligt, han stretade emot lite och blev utåtställd i svängar för att balansera upp sig själv i sitt något springiga tempo. Första hindret vi hoppade fram på var en upphöjd bom - ett galoppsprång - räcke. Han låg på som tusan och lyssnade inte på förhållningar. Resten av träningen var helt okej, han kändes fin, hoppade bra med ryggen och var lite taggad. Men som sagt, vila dagen innan träning är inte det optimala för honom. Han får överskottsenergi som leder till att han blir tittit och envis, så har han alltid varit, så det blev något stopp, men jag tar på mig det för dålig ridning och höjdrädd ryttare. De hinder jag inte trodde att han skulle hoppa, de hoppade han galant, de hinder jag trodde att han inte skulle bry sig om stannade han på, snacka om att inte samarbeta idag haha.
Men jag vet att det är mitt fel att det blir fel ibland, jag har inte så bra öga för avstånd och jag är väldigt väldigt osäker av mig på grund av att jag inte kan avstånd och vill inte sätta han i fel sits. Han räddar mig väldigt många gånger och det älskar jag honom för, men det gör tyvärr inte mig bättre utan snarare sämre för att jag litar på att han alltid kommer rädda mig.
Jaja, nu ska jag iväg o sola och köpa lite småsaker som behövs som till exempel hårfärg, deo medmera.

Leka i gimp

Kategori: Hästar

Som jag nämnt tidigare älskar jag Johannas blogg, hon har en liten "gimpskola" o de är skit kul o leka med bilderna o fixa lite, speciellt om man inte kan sen innan. Tänkte redigera en bild på Lego lite, men kom på att det blir svår när det är massa sand vid hovarna, så jag valde en huvudbild istället :) Vad tycks??

Planering

Kategori: Allmänt


Studentmiddag

Kategori: Allmänt

Imorgon har vi studentmiddag och jag tror jag vet vilken klänning jag ska ha.
Hade den när vi gick på "avslutningsbalen" i 9an, syns inte så väl på bilden men den är ganska öppen i ryggen och går snett upp på ena sidan, riktigt snyggt. Älskar dessutom blåa klänningar.  Kommer ihåg bilden så himla väl, vi hade varit hemma hos mig och fixat oss innan "balen" och jag var så nöjd med Steffanies hår (hon i svart), älskade att hon fick så rockig look samtidigt som det var snyggt och prydligt! Åh ser ni hur långt hår jag hade? Så himla snyggt, saknar det verkligen.
Måste försöka ta mig tid att sola lite idag, vill inte gå likblek i den klänningen hihi. Ska dessutom försöka hinna sy upp den lite, på bilden har jag fått vecka den lite för att den inte ska vara så lång, och då ser det ut som jag har värsta bullmagen, hihi. Men ska prova den först, har som sagt inte haft den sen 9an! Minnen ♥

Regn

Kategori: Hästar

Finns det något värre scenario än när hästen står ute i piss regn utan täcke och man vet att man inte har någon tid att åka upp? Tur jag har min kära mor säger jag bara.
Idag är det ordentligt mycket plugg som gäller, kolla upp mer exakt vad som är klart och vad som är kvar, ha en lektion och sedan iväg på hoppträning i regnet. FY! Nej okej nu ska jag inte vara negativ, klart jag älskar hoppträningar, men i regnet? Hm, jaja.

Åsiktsinlägg

Kategori: Hästar

Diskussionen om att rida utan hjälm är oändlig och jag tror aldrig att man kommer kunna fastställa att "det här är rätt/det här är fel" eftersom alla tycker olika.
Jag, personligen, rider utan hjälm ibland. Jag har ramlat av utan hjälm utan att fått någon skada (både i skog och ridhus) med det har nog, enligt många, inte gjort mig smartare. Självklart är jag medveten om riskerna, att hästar
är oförutsägbara och att hästar, i de flesta fallen, gör någonting på grund av deras instinkt att fly och inte för att de är "dumma", som många tyvärr skyller på.
Min häst är inte dum, det har han aldrig varit. Han kan bli rädd, självklart, men med en säker ryttare som är hans ledare så blir han hundra gånger lugnare. Detta har gjort mig till vad många kallar oförsiktig. 
Men jag vill inte leva mitt liv utifrån vilka risker som finns. Jag är 19 år, jag är ung men kan fortfarande bestämma över mig själv, jag är medveten om risker men samtidigt omedveten eftersom jag aldrig skadat mig vid avramlingar. Men vad gör det egentligen om jag rider utan hjälm? Jag tror inte att alla som reagerar på det "verkligen" bryr sig om mig och huruvida jag överlever eller inte, för många som reagerar känner mig inte ens. Det får mig att tro att reaktionerna uppstår för att man "ska" rida med hjälm.
Men vill du rida med hjälm så får du göra det, vill du rida utan hjälm så får du göra det. Vad man väljer att göra med sitt liv är ens egna val.
Jag väljer att likna detta vid att köra bil utan bälte, eller att köra för fort. Jag kan garantera att de flesta har gjort det, medvetet eller omedvetet. Ändå är alla medvetna om riskerna vid att köra för fort eller att köra utan bälte. Och de skador som sker när man gör något av detta blir garanterat stora och svåra, vilket de inte måste bli om man ramlar av utan hjälm (jag är ett levande exempel). Men inte är det världens diskussion om huruvida jag kör för fort någon gång, eller om jag råkar köra bil utan bälte.

För att avrunda det hela skulle jag nog säga att hela hjälmdiskussionen är väldigt förstorad. Jag uppmanar absolut ingen att rida utan hjälm, men jag försöker inte heller predika för er om att hjälmen måste användas.
Har ett stall specifika, skrivna regler om att man måste rida med hjälm så fine då får man ta det. Har du en mamma eller pappa som verkligen tycker att du ska rida med hjälm, ja då får man göra så.
Visst, klart som tusan att min mamma vill att jag använder hjälm vid ridning, men jag är trots allt "gammal nog" att sköta mig själv (om man nu kan sätta en ålder på när man är det) och det är dessutom oftast så att min kära mor inte hinner vara med mig i stallet. Och jag skulle vilja tro, eller hoppas, på att min balans och min häst räddar mig om situationen skulle vara framme, det har jag blivit räddad av väldigt många gånger. Men då har jag även en "säker" häst, jag har en bra känsla i min ridning och känner när min häst kommer reagera, vilket såklart leder till att man är förberedd att hålla i sig om det skulle behövas.
Som sagt, denna diskussion är oändlig, alla tycker och tänker olika kring detta, men det här är hur jag ser på det.

Är det fint att rida med/utan hjälm?
Är det farligt att rida utan hjälm?
Kan man sätta en ålder på när man är mogen nog att bestämma själv, när i så fall?
Vad tycker ni?

Bilder del 5

Kategori: Hästar

Vill göra någon av alla bilder jag lagt upp här till en tavla, men vet inte vilken. Vilken är din favorit?

Plugg

Kategori: Allmänt

Jag och Emelie satt på biblioteket, sprang runt och letade böcker, antecknade, skrev av och allt vad vi nu gjorde. Jag lånade med två böcker hem som ska hjälpa mig igenom Historia C uppsatsen, hoppas detta blir blir bra!
Nu sitter vi uppe på Emelies kontor och pluggar, plugg plugg hela dagen. Ciao!

Skola

Kategori: Allmänt

En debattartikel om inavel är klar och inlämnad, våran OS redovisning är klar och inlämnad, en komplettering är på ingång - känns rätt bra, plugghästen är igång ;)
Ungefär såhär ser jag ut nu, om man byter ut shortsen till boken, haha!

Nöjd!

Kategori: Allmänt

Jag är så himla nöjd med mitt liv just nu så det kan ni inte förstå!
Har så fina vänner som bara vill mig väl, som hjälper o stöttar, som är positiva och glada. 
Jag har tagit tag i skolan ordentligt nu och gör ett sista ryck för att hinna klart med allt innan studenten!
Jag har fått jobb och kommer jobba med det jag älskar mest, kommer lära mig så himla mycket och utvecklas i mi egna ridning.
Allt negativt i mitt liv är borta nu, ibland får man sätta sig ner och ställa sig frågan "är det värt det?" Är det värt att må dåligt över någonting, är det värt att låta andra trycka ner en, eller ska man välja bort någonting ur livet för att sedan må mycket, mycket bättre.
Det hela handlar om prioritering, och att känna sig själv. Veta vad man orkar med och veta vart man vill komma med livet - och jag vill komma långt.
Är så jäkla lycklig nu så jag tror jag sätter mig o pluggar en stund ;)
♥ Glad Annie och glad Ingrid i ett glatt Alanya förra sommaren!

Jag vet vad jag vill ha!

Kategori: Allmänt

Kollar runt på brandsinfashion.com och har hittat en keps som jag jätte gärna vill ha, mamma & pappa snälla läs måste ha, och rädda mig!
Förstå hur skönt på sommaren med en mysig keps att traska runt i, och när man ska iväg på tävling vill man ju slippa hår i ansiktet men fortfarande se lite snygg ut, eller hur?
Trots att det är en "Ralph Lauren" så kostar den bara 249:- o jag skulle döööö om jag fick den, helst nu ;)
Klart jag skulle kunna köpa den själv, men jag skulle även kunna få den i studenpresent för jag är så snååål haha!
EDIT: mamma vet numera att det här måste bli min present annars blir jag inte nöjd, hon accepterar!

Nyvaken

Kategori: Allmänt

Jag är nyvaken och supertrött nu verkligen, men bara för att ja väl har vaknat kommer jag inte kunna somna än på ett tag. Men jag har som sagt ganska mycket plugg framför mig så det är bara att välja och vraka ;)
Lego får en vilodag idag, han har gått lagomt hårt varje dag så jag tror inte han tar skada av en vilodag faktiskt, jag måste verkligen ner till biblioteket idag, hitta en Harry Potter bok att skriva bokrecension om i engelskan samt massa mer fakta till min historia C uppsats!
Ska dessutom leta efter ett billigt och bra erbjudande på en smartphone så jag och mackan kan skypa med varandra när ja flyttat ;)
Som sagt ganska mycket att göra, men det ordnar sig. Kommer nog upp ett åsiktsinlägg senare, om vad vet jag inte, men jag känner att jag är sugen på att skriva ett hihi!
Måste sola också så jag blir brun brun brun till studenten! Wihoo

Bilder del 4

Kategori: Hästar

måndag

Kategori: Hästar

Tjejen kom och provred idag, jag är väldigt nöjd, det var hon och hennes mamma med, de båda gillar honom super mycket så det här ska nog bli bra!
Efter stallet åkte jag och Emelie hem till henne, bakade en jätte äcklig kladdkaka, pratade om allt mellan himmel och jord, från skitsnack till pluggpepp haha. Vi har en pluggdag inplanerad imorgon o nu sitter jag med två historia (blä) uppgifter framför mig, kommer bli så nöjd över mig själv när dom är klara, har haft dom ganska länge nu och aldrig tagit tag i dom, skjutit upp det, valt annat före med mera med mera, men nu gäller det verkligen!
Historia är det jag ligger mest efter i, tror det är därför det är jobbigast.
Nu ska jag plugga och längta till studenten, ciao ♥

Provridning

Kategori: Hästar

Nu bär det av till stallet, tjejen ska provrida Lego idag. Hon får kallas för "tjejen" för hennes skull, ingen annan anledning. Ska verkligen bli superkul att se.
Åh mitt humör är verkligen upp o ner just nu känner ja, så deppig över vissa saker, stressad, pressad, taggad, trött, glad, pigg etc etc. Det är verkligen alla känslor på en gång, nu gäller det att ta vara på det som är bra, försöka se allt så positivt som möjligt och sköta svårigheter på ett proffsigt sätt. Det kommer bli jobbigt, det vet jag, men snart är det över och då kommer jag sitta här och undra vad jag deppade över :)
Älskar färgerna på den här bilden, hästen, känslan, allt ♥

Nummerlapp!

Kategori: Hästar

Nummerlappen har man för att folk på tävlingsplatsen och funktionärer ska kunna se vem man är. På alla listor står hästnumret med, då tycker man att funktionärerna ska hålla koll på en genom att man blir "identifierad" av hästnumret.
Senaste tävlingen jag och Lego var på så stog ingen och kontrollerade framhoppningsbanan när vi skulle in, självklart gick jag in eftersom jag visste att det bara var några kvar innan mig. När funktionärerna sedan kom för att kontrollera så att alla som var inne på banan fick vara där (vilket de egentligen ska kontrollera hela tiden!) så hade jag redan börjat hoppa och var superstressad. Ändå skriker dom och frågar vem jag är och vilket startnummer jag har, trots att de stog med listorna i handen och nummerlappen syntes tydligt.
Det som störde mig mest i det här sammanhanger var inte just att de frågade, utan snarare när de frågade. Precis när jag var påväg mot ett hinder. Och så tycker jag dessutom att ska de ha koll så ska ju någon stå och kontrollera vid ingången till framhoppningen. Ena stunden var ingen där och andra stunden stog det fem stycken där. Det jag menar är att dom antingen skulle ha någon som stog där hela tiden eller så är det väl bara att kolla på nummerlappen eftersom det var dom som hade gjort fel och inte stått där när jag kom, då får man checka av listan med hjälp av nummerlappen, annars sitter de ju där i onödan.
Onödigt störningsmoment precis innan ett hinder, inte riktigt uppskattat.

Mina favorit bloggar

Kategori: Allmänt

Jag är en riktigt jäkel på att läsa bloggar, nästan så att jag är beroende haha! Läser så många så orkar inte skriva ner alla, men tänkte skriva mina favoriter samt förklaring till varför dom är det.
♥ Matilda Holmström - Troligtvis bästa förebilden man kan ha inom ridsport som bloggar. Hon rider så himla fint och prydligt, försiktigt med små hjälper, plockar fram det bästa ur sina hästar och har jätte bra syn på hästhållning. Har henne som vän på facebook och det är flera gånger vi har suttit och bollat idéer, snackat lite skit för att bli på bättre humör, kan säga att det är henne jag skulle fråga om råd om det är nånting. Tycker dock så synd om henne, hon pressar sig själv till 1000 inom både skolan och ridsporten, hon ger allt hon har för att bli den bästa och hon får bara skit tillbaka av sina läsare! Folk som säger att hon drar hästarna i munnen o allt vad det nu är, jag har sett henne rida och jag vet inte många på den nivån som är så mån om sina hästar och verkligen rider så försiktigt!
Linn Olsson - Också en tjej som hela tiden får ta skit från sina läsare, men hon är så stark! Hon hanterar allting så professionellt, lackar aldrig ur på en kommentar utan sköter allting så snyggt. Super fina hästar och en riktig förebild inom hoppningen. Hon satsar allt för att bli bra, och dom som gnäller för att hon ser sin nya häst som ett projekt - kolla bara vad tjejen skriver om hästen - hon älskar honom verkligen!
Frida Hallgren - Jätte duktig, jätte fina hästar, hon är mån om hästarnas bästa och gör allt hon kan för att dom ska trivas oavsett om det är i stallet eller på tävlingsplatsen. Hon har bra syn på hästhållning, starka men "mogna" åsikter och säger ingenting bara för att det "ska" vara så, utan för att det är så.
Johanna - Eller Hofh, som hennes blogg heter, så jäkla go tjej! Positiv till allting, hon har inte stor blogg för att hon provocerar utan för att hon är trevlig, skippar skitsnacket och uppdaterar bra och mycket. Verkligen älskar hennes filmer haha, så skön!
Malin - Eller Miixx, älskar hennes blogg! Hon föddes utan fingrar på ena handen men ser det som en positiv sak - hur bra är inte det? Hon peppar folk i bloggen till att vara nöjda med sig själva, för man ser ut som man gör och det ska man vara nöjd med. Jag vet inte hur jag ska förklara det, hon är bara så go!

Ooops

Kategori: Allmänt

Kom på, precis när jag skulle somna typ klocklan 1 inatt, att jag hade psykologiprov idag! Gick upp klockan sju, pratade lite med Emelie i telefonen, tog en dusch och pluggade till provet. Har precis skrivit det nu och det gick bra, var en fråga jag svarade på men var osäker på, eller rättare sagt en del till en fråga. Tur man minns vad man precis har läst iallafall :)
Så jäkla gött att jag fixade det, trots att jag kom på det så sent, och att jag tog mig i kragen och åkte o skrev provet. Hade det varit för ett år sen hade jag nog inte gjort det, då hade jag bara fått panik o legat hemma helt apatisk och blivit mer och mer pressad för att jag hade så mycket att göra.
Är så nöjd över att jag har "utvecklats" så pass att jag kan fixa mer press från skolan, för även om jag har mycket att göra, är stressad och på dåligt humör så fixade jag provet! Ni förstår nog inte min lycka, haha!
Skrivarn i skolan fungerade inte idag, så jag och resten av halva klassen, får göra talet nästa svenska lektion. Förstår verkligen inte hur man kan bli så nervös över att prata inför folk som man känt i 3 år, jag menar dom har sett mig på alla möjliga humör och dom vet hur jag funkar men ändå pallar man det knappt. Det var skitjobbigt för flera av de som höll talet idag, till och med så att tårarna föll på flera, inte bara de som höll i talet utan många som lyssnade. Men no hard feelings för det liksom, starkt jobbat att man vågar skriva om nånting så känslosamt. Det skulle inte jag palla iallafall ♥ Cred till er ♥

Diss

Kategori: Allmänt

"Dagens diss" går till folk som kommenterar sjukt onödiga saker anonymt.
Läste ett inlägg om det här på Matildas blogg, och jag kan inte göra annat än att hålla med henne.
Att alla ska vara så jäkla negativa hela tiden, så fort dom ser en bild eller läser en text tänker dom alltid på nånting negativt och ska hela tiden försöka trycka ner personen som sitter och skriver öppet om sig själv och sitt liv inför vem som helst. Varför inte bara vara positiv? Livet blir mycket roligare om man är positiv.
Det är samma om man möter någon person som man inte tycker är snygg, då ska det kommenteras direkt, fastän personen själv kanske inte heller är så snygg i allas ögon? Varför "mår dom bättre" av att trycka ner andra, eller gör dom verkligen det?
Om man lägger all energi på nånting vettigt istället för en massa negativt hela tiden så blir livet bättre, tro mig. Been there, done that. Klart jag också varit negativ, men absolut inte på den nivån, och tillslut förstår man att det håller inte i längden!

Mitt i natta

Kategori: Hästar

Har legat i sängen med en söt, sovandes mackan bredvid mig o skrivit ett hyllningstal som vi ska hålla imorgon kl 8(!) Är faktiskt riktigt nöjd och hoppas att det låter lika bra i klassens öron som i mina. Finns dock risk att jag kommer fälla en tår, eller iallafall vara nära på, för mig är det ganska känsligt att prata om. Ska prata om min tid på gymnasiet och den har minst sagt varit en berg och dalbana för min del, men det är så gött att vara precis vid mållinjen nu, snart klar med allt och med humöret på topp!
Dagen har varit fylld med mycket blandade känslor, även om jag kanske inte visar det för någon direkt så är det så svårt att lämna bort sin fina häst på så kort varsel. Och även om jag är ledsen över det så vet jag att det kommer bli så bra, för både honom och mig, vi båda kommer få ha kul och göra det vi älskar mest, även om vi inte gör det tillsammans. Min fina pojk ♥

Träning

Kategori: Hästar

Tränade för Anna Björkman idag, är nöjd överlag, men blev jäkligt varmt då vi var inne i ridhuset.
Tränade mest på basic saker så som öppnor, samling och min sits, haha. Han är så sjukt svår att sitta ner på, har aldrig haft några problem med att sitta på någon häst förut, men han har fan ett steg för sig.
En tjej kom o kollade på Lego idag, hon ska provrida honom imorgon! Både kul och tråkigt, men jag tror dom två skulle passa superbra ihop.
Nu gäller det att jag pluggar gärnet så jag hinner med att packa o så, eftersom alla skolarbeten ska vara klara samma dag som jag flyttar blir det att ligga i ordentligt nu. Men det är nånting jag verkligen vill, och vill man, ja då jäklar kan man!

Bilder del 3

Kategori: Hästar


Bilder del 2

Kategori: Hästar

Mys

Kategori: Hästar

Jag och mackan har haft en mys helg, så skönt :) Började med att vi åt god mat igår med niklas o sandra, sen kollade vi fotboll på tvn och efter det bar det iväg mot stugan i skagern. Där åt vi kvällsmat, kollade på tv vid den öppna brasan, sen la vi oss och sov :)
Nu sitter vi i soffan o laddar energi, mackan ska spela match och jag ska träna för Anna Björkman, ska bli så kul! Hoppas att vi ät på utebanan så man får lite sol på sig :)
Bilder del2 och 3 kommer under dagen

Btw

Kategori: Allmänt

Glömde säga, jag har fått jobb! Flyttar om 20 dagar! Woop woop
Såhär kommer min vardag se ut framöver ;)

Bilder del 1

Kategori: Hästar

Blev fotografering i ridhuset idag, blåste storm ute verkligen! Han är så himla fin min kille, ögongodis ♥

Edit

Kategori: Hästar

Ingrid följer med till stallet och tar porträttbilder på mig och Lego, myspys! Vänta er en bildbomb!

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Ligger i sängen med halvöppna ögon, haha. Idag ska det bli regn och Lego får en vilodag, känns som ett bra upplägg inför Anna-träningen. Nej, kanske inte det, med vilodagar behövs och jag vet att han är likadan att rida oavsett, alltid lika fin :)
Idag planerar jag att bara ligga i sängen några timmar, sen iväg till Lego, han får komma in tidigt idag om det regnar mycket, vill absolut inte att han ska bli sjuk och jag kommer inte ha någon möjlighet att åka upp senare under dagen för att byta till ett torrt täcke. Stå med blöta täcken är ett big no-no!
Han kom in med blött täcke en gång, jag visste inte att de redan var inne och gick i skolan till 5 den dagen = kunde inte åka upp, kommer till stallet och  täcket är snustorrt trots att det pissregnar ute (?), tänker inget mer på det, motionerar honom, tar på täcke och åker hem. Dagen efter var han jätte snorig :(
Som tur var så var han bara snorig den dagen, då fick han gå ut i skogen o frusta ur sig allt med ett skrittäcke på, haha!
Iallafall, stå med blöta täcken är inget alternativ, han får inte bli sjuk, punkt slut :)
Kan man bli sötare??

Idag ska iallafall jag och mackan grilla, mums! Efter det åker vi upp till mammas stuga och myser i skogen, det ultimata vore ju om vi sov i deras ny-renoverade lillstuga, vakna upp till skinande sol och kan lägga sig ute på deras stora gräsmatta o sola! Och inte nog med det, är det super varmt kan man alltid gå ner till skagern istället, mums! Jag älskar landet, finns inget bättre! Lite skillnad från alternativen som finns när man bor i lägenhet...

...

Kategori: Hästar

Idag red jag ut tillsammans med en tjej i stallet, vi tog en tur i skogen - alltså verkligen i skogen! Red såklart lite på grusvägarna också för att kunna trava och galoppera, men det var så himla mysigt att se hästarna lyfta på fötterna ordentligt över stenar o träd som låg inne i skogen. Lego va lite på hugget idag, men bara alldeles lagom.
Vi hade sån tur idag, för när vi åkte till stallet vräkte det ner, men när vi var klara med mockning, höpackning m.m. så sken solen!
Smörje grejerna (såklart) och åkte hem.
Nu ska jag ta mig en dusch och göra mig iordning tills mackan kommer hem, då åker vi vidare till Niklas och hittar på nånting.

Förresten, på söndag är det Anna träning, hade totalt glömt bort det, fy mig! Men ska bli så kul o träna för henne igen, senaste träningen fick Sophia ta istället för jag skulle på tävling, så har inte tränat dressyr på 2 månader!
Hoppas någon kan följa med o ta kort iallafall, eller filma en snutt kanske? Vad skulle ni föredra?
Bilder/Film/Både och kanske...?

Inspirationstal

Kategori: Allmänt

Inspirationstal
Självkänsla och självförtroende är nånting som många inte riktigt vet vad det är, för att förenkla det lite för er, så att ni förstår vad jag pratar om så är självkänslan hur man ser på sig själv, och självförtroendet är vilka prestationer man gör.
Att prestera bra är för många väldigt viktigt, jag kan tänka mig att det är deras sätt att få bekräftat för sig att det man tränat på verkligen har gett resultat.
Men ibland måste man bara se sig själv i spegeln och vekligen säga till sig själv att jag är en bra person, jag är duktig på det jag gör och jag kan bara bli bättre.
För så är det ju faktiskt, har man insett själv att man bara kan bli bättre så stämmer det, oavsett hur man presterar.
Ungdomar är ett väldigt bra exempel inom det här ämnet, många tror att om man inte presterar bra så är man inte duktig, då kan man lika gärna ge upp. Men det stämmer inte, man kan alltid bli lite bättre om man bara tror på sig själv. Om man vågar säga till sig själv att man är bra, så förändrar man sitt beteende och sitt humör på ett helt annat sätt än om man bara skulle höra det av andra. För det viktigaste är ju faktiskt att man förstår en sån sak själv - att man är duktig. I och med att humöret ändras så mycket så orkar man jobba på hårdare, och alla vet ju att hårt arbete verkligen ger resultat.
Säg att du skulle sitta med en stor uppgift framför dig, den kräver mycket tid och mycket tänkande, och det är viktigt för ditt betyg att den blir gjord på ett bra sätt. Skulle du då sitta och tänka att det inte går och att du inte orkar, då kommer även resultatet bli att det faktiskt inte går, och att du inte orkar. Skulle du istället sätta dig ner med papprena framför dig och säga till dig själv att du ska jag ta tag i det här och se till att det blir bra gjort - det är en rolig uppgift! Då kommer du till slut även tycka så.
Det man intalar sig själv brukar oftast stämma, lika så om man intalar sig själv att man är bra och att man kan göra bra ifrån sig och bi bättre på det man gör - då får man en helt ny inställning och kan helt plötsligt prestera mycket bättre.
Ridsporten är även ett väldigt bra exempel här. Folk ser bara hur du presterar när du är på tävlingsplatsen, men ingen ser allt jobb du lägger ner hemma. Man kan ha kämpat på jätte bra på träningarna, känna att hästen verkligen sammarbetar med dig och inte mot dig. Sen kanske hästen blir väldigt nervös på tävling och lika så du, och prestationen blir väldigt dålig. Folk undrar vad du gör på tävlingsbanan över huvud taget och tycker att du borde lägga ner mer tid på tränigen.
Då är det verkligen viktigt att man inser att man faktiskt är duktig, att de här personerna inte ser samarbetet mellan dig och din häst hemma på träningarna.
Det folk inte förstår är att man är en väldigt bra person bara när man har tagit tag i en sak och verkligen övat, övat, övat för att bli så bra som möjligt. Då spelar inte prestationerna någon roll, för då vet du att du kan, du vet att du är duktig på det du gör, och med den inställningen kan man komma långt!
Det är viktigt att våga misslyckas för att kunna lyckas, för vågar man inte misslyckas då ger man bara upp.
Du är duktig, du kan bli bättre, du kommer bli bättre för varje gång du övar och tillslut kommer du även prestera. Säg det till dig själv i spegeln och  du kommer leva ett väldigt bra och lärorikt liv!
Inspirationstal
Självkänsla och självförtroende är nånting som många inte riktigt vet vad det är, för att förenkla det lite för er, så att ni förstår vad jag pratar om så är självkänslan hur man ser på sig själv, och självförtroendet är vilka prestationer man gör.
Att prestera bra är för många väldigt viktigt, jag kan tänka mig att det är deras sätt att få bekräftat för sig att det man tränat på verkligen har gett resultat.
Men ibland måste man bara se sig själv i spegeln och vekligen säga till sig själv att jag är en bra person, jag är duktig på det jag gör och jag kan bara bli bättre.
För så är det ju faktiskt, har man insett själv att man bara kan bli bättre så stämmer det, oavsett hur man presterar.
Ungdomar är ett väldigt bra exempel inom det här ämnet, många tror att om man inte presterar bra så är man inte duktig, då kan man lika gärna ge upp. Men det stämmer inte, man kan alltid bli lite bättre om man bara tror på sig själv. Om man vågar säga till sig själv att man är bra, så förändrar man sitt beteende och sitt humör på ett helt annat sätt än om man bara skulle höra det av andra. För det viktigaste är ju faktiskt att man förstår en sån sak själv - att man är duktig. I och med att humöret ändras så mycket så orkar man jobba på hårdare, och alla vet ju att hårt arbete verkligen ger resultat.
Säg att du skulle sitta med en stor uppgift framför dig, den kräver mycket tid och mycket tänkande, och det är viktigt för ditt betyg att den blir gjord på ett bra sätt. Skulle du då sitta och tänka att det inte går och att du inte orkar, då kommer även resultatet bli att det faktiskt inte går, och att du inte orkar. Skulle du istället sätta dig ner med papprena framför dig och säga till dig själv att du ska jag ta tag i det här och se till att det blir bra gjort - det är en rolig uppgift! Då kommer du till slut även tycka så.
Det man intalar sig själv brukar oftast stämma, lika så om man intalar sig själv att man är bra och att man kan göra bra ifrån sig och bi bättre på det man gör - då får man en helt ny inställning och kan helt plötsligt prestera mycket bättre.
Ridsporten är även ett väldigt bra exempel här. Folk ser bara hur du presterar när du är på tävlingsplatsen, men ingen ser allt jobb du lägger ner hemma. Man kan ha kämpat på jätte bra på träningarna, känna att hästen verkligen sammarbetar med dig och inte mot dig. Sen kanske hästen blir väldigt nervös på tävling och lika så du, och prestationen blir väldigt dålig. Folk undrar vad du gör på tävlingsbanan över huvud taget och tycker att du borde lägga ner mer tid på tränigen.
Då är det verkligen viktigt att man inser att man faktiskt är duktig, att de här personerna inte ser samarbetet mellan dig och din häst hemma på träningarna.
Det folk inte förstår är att man är en väldigt bra person bara när man har tagit tag i en sak och verkligen övat, övat, övat för att bli så bra som möjligt. Då spelar inte prestationerna någon roll, för då vet du att du kan, du vet att du är duktig på det du gör, och med den inställningen kan man komma långt!
Det är viktigt att våga misslyckas för att kunna lyckas, för vågar man inte misslyckas då ger man bara upp.
Du är duktig, du kan bli bättre, du kommer bli bättre för varje gång du övar och tillslut kommer du även prestera. Säg det till dig själv i spegeln och  du kommer leva ett väldigt bra och lärorikt liv!

Kommer troligtvis finslipa lite innan jag ska hålla i själva talet, men tycker att jag fick ett ganska bra upplägg och fick sagt det jag vill ha sagt. Kom gärna med tips för att det ska bli så bra som möjligt.
Nu är klockan kvar över 3 och jag har hunnit med 2 arbeten samt lite skitsnack, jag är nöjd!

Skolan

Kategori: Allmänt

Sitter i skolan nu, har varit här i 1½ timma och skrivit klart en uppsats i Samhällskunskap B, gött mos!
Har egentligen inga lektioner idag, men det är ändå öppet för folk som behöver hjälp med nånting, vissa har lektioner o så får man bara komma hit o plugga lite vad man vill, eller vad man behöver rättaresagt.
Håller på att skriva ett inspirerande tal i Svenska C om att man inte är det man gör, som många tror.
Alltså, många tror att det är prestationerna som visar om man är duktig osv. Säg att man till exempel åker iväg på en tävling, allting går super bra, men man får många missar inne på banan på grund av olika anledningar. Det många tror är att presterar man bra på tävling så är man duktig, och presterar man dåligt påtävling så är man dålig, men egentligen så finns det så mycket mer som ligger bakom det här, hur man mår för dagen, vilken självkänsla man har mm.
Kan lägga upp arbetet här sen när jag är klar med det, det är ett ganska roligt ämne att skriva om faktiskt, och det finns väldigt mycket att skriva om.
Ville bara uppdatera er lite om vad jag gör (:

Fredag

Kategori: Hästar

Äntligen fredag, wii! Klev upp kl 8 för att lämna in bilen, sen somnade jag om tills nu.
Ska ta mig en skål gröt o äta lite innan jag åker till skolan för att plugga.
Lego ska få komma ut i skogen idag, han ska bara få lulla lite o ha lite kul, ska nog ta med mig kameran haha!
Ikväll åker jag eventuellt till skagern för att hjälpa mamma att plocka ur i stugan, men vi får se :)
Ha en toppen dag så hörs vi senare

Trött

Kategori: Allmänt

Blogg-beroende som jag är så har sista timmen på kvällen spenderats åt att läsa bloggar, Laila bagges fastnade jag på riktigt länge. Roligare att läsa bloggar som man känner igen!
Imorn blir det tidig morgon, ska lämna in blåa lilla forden på verkstaden, så jag rullar stor, tung volvo i helgen haha. Är riktigt sugen på att skriva fler åsiktsinlägg, men är för trött nu o känner att jag uppdaterat tilräckligt idag.
Så tack för mig, hej!
Kort uppdatering om Lego idag: pigg, glad o busig, men som alltid hanterbar. Jobbade övergångar i skogen men fick även brassa på lite ibland. Mamma "tyckte inte att lädret behövde smörjas" idag - hmpf!

Åsiktsinlägg

Kategori: Hästar

Känner att jag måste skriva av mig om det här ämnet...
Att Linn Ingvarsson, den duktiga SM ryttaren från Kalskoga, har köpt två hästar från Madelene El Hanafi är numera välkänt över hela Sverige och även andra länder. Deras allt mer tragiska historia om två väldigt jobbiga hästköp finns att läsa om på Linns blogg.
Har även hittat en annan historia, från en tjej som köpt häst av Madelene El Hanafi, denna historia var väldigt välskriven och grundligt utförlig, hon förklarar allting man behöver veta och berättar hur hon med hjälp av en jurist försökt stämma hästhandlaren, detta läser du om här.
Det hela är väldigt tragiskt och det går inte att beskriva hur synd det är om dessa stackars hästköpare och framförallt hästarna! Madelene är alltså "känd" för att sälja skadade hästar och lura folk totalt.
Min första tanke är "varför gör man inte ett program om det här?" Jag menar, det är inte bara en häst hon sålt som det har slutat väldigt tragiskt för, folk verkligen rasar över hur mycket pengar de har lagt ut på dessa stackars hästar, och hur kan hon ens kunna göra såhär i ett såpass utvecklat land som Sverige? Det finns program som exempelvis fuskbyggarna och även flertalet, liknande program. Men här har man verkligen hundratals folk som har sina hemska historier att berätta, om hur de blivit totalt lurade och hur pengarna bara flygit iväg. Det hon håller på med kan inte vara lagligt, och råkar det nu vara så att det inte finns någon specifik lag om detta - skriv en då för helvete! Såhär kan det inte fortsätta! Förstå bara hur ont dom här hästarna har egentligen, och hur dom (troligtvis) behandlas med sprutor och liknande för att verka fräscha den första (dock korta) perioden när de precis blivit sålda. För mig är det helt ofattbart hur det här ens kan få fortgå, att verkligen ingen har kunnat sätta stopp för det här!

Jag önskar verkligen att någon inom en snar framtid får stopp på det här, folk ska inte få bli lurade på det här sättet! Som sagt, det är helt ofattbart!
(Ursäkta att det inte blir några mellanrum, förstår inte varför men när jag publicerar så försvinner dom och texten drar ihop sig, förstår att den blir rörig att läsa men hoppas ni orkar ändå, det här är ett ämne som måste tas upp  och spridas överallt så att ingen mer behöver blanda sig in i affärer med denna människa.)

Skinande sol!

Kategori: Hästar

Skönt väder idag, dock något blåsigt och kallt, men solen skiner iallafall!
Sista lektionen på schemat idag spenderades i Labb-rummet med två råttor! Cred till mina klassisar som pallade att skära i råttorna, jag gav dem instuktioner för att slippa se dom, haha!
Kollade på SMHI nyss och det ska bli fint väder i helgen! Tidigare i veckan varnade dom för regn och snö hela helgen, lördag blir det regn men söndag blir det skinande sol hela dagen! Då hoppas vi på att Linda följer med ut med kameran igen (:
Som sagt tar mamma Lego idag, hon skulle rida ut och hon har även lovat att smörja sakerna efter sig, duktig mamma. Själv ska  jag spendera eftermiddagen/kvällen med näsan i böckerna och plugga gärnet. Har faktiskt blivit klar och lämnat in två ganska stora uppgifter idag, woop woop!

Jag och Lego i solen för 2 somrar sen (:

Sofie och Johanna

Kategori: Hästar

Såg att Sofie läste min blogg, min tränare ni vet!
Linda fick några bilder på henne och unghästen Champion, han är inte speciellt ren på bilderna men jag förstår att hon inte hann när hennes elever väntade på henne ;) Slänger upp bilderna på dem, och han är stickelhårig på kroppen även därför han ser skitig ut!
Fina, fina Champ, såg även att de har börjat med byten i galoppen, hopphästar börjar i god tid!

Johanna Ross, som står i samma stall som Lego med sin gigantiska häst Quitus, fastnade också på några bilder!
Hoppas det är okej för er att jag lägger upp bilderna, annars får ni säga till! :)

Gött

Kategori: Allmänt

Fy fasen va gött, nu är min Engelska C Essay om sömnproblem, eller sleeping disorders klar ;)
Jag är nog en pluggis innerst inne, när jag väl kommer igång, för nu sitter jag verkligen o ler för mig själv haha, vilken nörd!

Jag idag, haha!

Blää

Kategori: Allmänt

Sitter i skolan nu, är riktigt riktigt trött o var nära på att inte komma upp imorse.
Planen idag är att plugga som ett as tills jag förhoppningsvis blir klar med allt som ska vara klart, har tydligen enbart 2 veckor på mig tills allting ska vara inne. Orkar inte ligga efter med massa rester och idag har jag bara 2 lektioner på eftermiddagen, så hela förmiddagen är det bara plugga plugga.
Mamma tar Lego idag, torsdagar är "hennes" dag, riktigt skönt o få en dag ledigt som går till plugg och annat nödvändigt som städning.
Tur att studenten är nära nu, tror inte jag skulle orka mer plugg sen. Håller tummarna för att jag får jobbet jag sökt!
LÄNGTAR!

Bildbomb

Kategori: Hästar

Tack Linda för bilderna och sällskapet idag :D
Lego var väldigt taggad o jag red inte helt super bra jämt, men jag är nöjd ändå.
Bjuder verkligen på mig själv nu, haha!

visste du att...

Kategori: Hästar

Lunch

Kategori: Hästar

Är hemma o äter lite mat nu emellan stallvistelserna.
Lego är nybadad, och dessvärre nyrullad haha! Självklart va de ju de första han skulle göra efter jag badat honom, springa ut o försöka busa med dom andra, när ingen hänger på så kan man lika gärna rulla sig lite. Jaja, förhoppningsvis går det att borsta bort ganska bra.
Kollade även när Sofie hoppade Chester och Chayenne, så jäkla fina hästar!
För er som inte vet är Sofie Andersson min tränare, hennes föräldrar äger stallet Lego står i, och de har ett privatstall precis ovanför ridhusstallet.
Chayenne är 10 år och har gått Scandinavian Open, Breeders Trophy, Equalityline Horse Show m.m. som unghäst. Hoppade 140 klasser felfritt 2009. Nu mera håller hon på att sättas igång ordentligt efter en skada, förra helgen startade hon sin första tävling efter skadan och var felfri.
Chesterfield, undan Chayenne, är 7 år och vann dressyren i Kvalitetstävlan som fyraåring med vitsorden: "en häst som kommer hoppa stora hinder". Numera går han 130 klasser med fina resultat. Han är en stor kille på omkring 180 cm (!) men är väldigt lätt att rida då han är supersmidig, tur det kanske på en så stor kille haha. Han är dessutom tillsalu.

Chayenne
Chesterfield

MSV:B ryttare, se hit!

Kategori: Hästar

Satt och läste på Ridsports hemsida igårkväll och såg att Dressyrringen har anordnat en final för de 10 högst rankade medelsvår B ryttarna, förstapriset är bland annat 10 000 riksdaler!
Kravet är att ekipaget inte ska ha ridit högre klasser än MSV:B under år 2011 och 2012 och att de är medlemmar i Dressyrringen.
Jag tycker det är riktigt bra att man även lyfter fram duktiga ryttare som är på lite lägre nivå också, för i vissa fall är det inte ryttaren som påverkar att man är på den nivån man är på. För att ta sig uppåt i de högre klasserna krävs regelbunden träning och en häst med kapacitet för högre klasser, vilket inte alla har.
Enligt mig kan vilken häst som helst gå medelsvår dressyr, men inte med vilken ryttare som helst.
Jag använder travaren som ett exempel här, en travare skulle säkert kunna gå medelsvår dressyr utan problem, men jag tror inte vilken ryttare som helst kan få en travare att gå medelsvår dressyr. Det krävs bra ridning, varierad träning, styrka, kondition och en jäkla massa engagemang!

Som sagt, riktigt bra att de lyfter fram ryttarna på lägre nivå, det får ryttarna att sträva mot nånting stort, men inte omöjligt!
Läs mer här!

Bantningstips

Kategori: Allmänt

Här kommer ett smaltips till dig som bantar!




Onsdag

Kategori: Hästar

Idag blir det en heldag i stallet, det här ska fixas:

♥Bada Lego inför klippning
♥Frisera man och svans
♥Skura väggarna i boxen
♥Plocka i ordning sista lådan i sadelkammaren
♥Smörja allt läder (så duktig, hatar hårt läder)
♥Lämna in dressyrstövlarna hos sadelmakar-marie, hon ska fixa dragkedja på dem!
♥Njuta av det fina vädret, såklart
♥Få bort all vinterpäls från Lego, han fäller som en tok nu
♥Hoppträna, Linda följer med o tar kort!
♥Fixa allt vardagligt i stallet såsom mocka, packa hö, göra mat m.m.
♥Tvätta krubban och vattenhinken
♥Vika ihop alla täcken o lägga undan

Mitt emellan allt detta ska jag ner till stan, gå på en naturkunskapslektion, hämta Linda och förhoppningsvis hinna äta nånting. Hästfolk har en tendens att inte hinna äta mat emellan allt stallgöra, det har jag märkt av de senaste dagarna haha. En cola flaska och en chokladbit har varit min lunch, men det gör mig ingenting :)
Vänta er bildbomb ikväll, när Linda är igång med kameran brukar det bli ganska många bilder, inte mig emot!

Och ja, Lego klipps även på sommarhalvåret, han har så tät päls så när det är riktig sommar ute svettas han redan efter framskrittningen vilket inte riktigt känns helt okej. Det beror inte på stress för han är den lugnaste hästen som finns. Har kommit fram till att det helt enkelt är bäst för honom att vara klippt jämt.

Här är en bild på en nyklippt Lego med mig på ryggen halsen! haha

Patrik Kittel

Kategori: Hästar

Alla vet väl vem Patrik Kittel är, med hästen Watermill Scandic HBC, som bland annat tog det Svenska rekordet i küren i somras? Att få tips från honom är ju to die for! När jag läste lite kommentarer på Tidningenridsports hemsida hade dressyrkungen himself skrivit en liten kommentar som svar till en annan:

"Pengar spelar en mindre roll", vet att det har varit en "stor snackis" om hur viktigt det är med pengar inom ridsporten, för det är minst sagt en dyr sport. Jag kan säga att jag är en av dem som anser (eller ansåg?) att pengar spelar stor roll, varvat med en jäkla massa tur och engagemang, om man ska komma någon vart i denna sport och inte stanna som vilken hobbyryttare som helst. Men har Patrik Kittel, Sveriges stora dressyrstjärna, klarat sig utan en förmögenhet från hobbyryttare till en stor segrare i de allra svåraste dressyrklasserna - så varför skulle inte även vi kunna göra det? Man får väl helt enkelt köpa en unghäst och hoppas att den har "segrare" inristat i skallen, haha!
Patrik Kittel

Acavallo front pad

Kategori: shopping

Har länge haft problem med att hitta passande sadel till Lego.
När han var ung och inte hade växt klart var hans rygg väldigt rak och super lätt att hitta sadlar till, men i och med att han växt till sig lite mer så har manken kommit fram... En hög manke + bred rygg = svår att hitta sadel till. Provade 30 olika dressyrsadlar innan jag hittade min älskade Röösli sadel, egentligen ville jag ha svart dressyrsadel, men i det här fallet var det bara att köpa den som passade. När jag precis hade köpt Lego var vi inne på Färjestad Rid och Trav AB för att prova ut en sadel, det visade sig dock att den inte passade, efter det har jag valt att lita på mitt egna omdöme av sadlar och inte be någon annan prova ut en.
Hoppsadel har varit ännu svårare att hitta, tror det beror på att jag gärna har min hoppsadel längre fram, får bätte känsla då. Alla sadlar jag har provat har legat an på manken när vi hoppar, men varit bra i markarbetet, detta beror på att han kommer upp med ryggen mycket mer över hinder.
I helgen när jag var inne i Örebro köpte jag en Acavallo front pad, det är som två kuddar på vardera sida av manken som lyfter upp sadeln, åh va glad jag är att jag köpte den!
Sadeln ligger perfekt och jag behöver inte längre oroa mig för att han ska få ont eller känna obehag!
Lyckligaste tjejen i världen, äntligen är denna oändliga sadeljakt SLUT!

Här har ni en bild på mitt bästa, vettigaste och mest välanvända köp hittills!

första maj och första vårtecknet

Kategori: Hästar

Började dagen med en promenad, dock kortare än planerat för mackan skulle på mysdag med laget.
Tog forden ut till min kära häst och spenderade resten av dagen där.
Allt läder är smörjt, alla benskydd är tvättade, schabraken är rensade och vikta lite snyggt uppdelat i hopp- och dressyrschabrak, alla lindor är lindade och alla paddar ligger snyggt bredvid varandra. Slängt lite grejer som jag inte använder o som bara skräpar, stor städning helt enkelt.
Det var riktigt skönt att sitta i solen och fixa.
Nu vet man att det är vår för nu står alla hinder ute! Fy fasen va kul att hoppa på utebanan!
Kunde inte motstå hindrena och var så besviken på min ridning igår så tog ett pass på utebanan faktiskt.
Varierade formen hela tiden, snabba övergångar, höger galopp - skritt - vänster galopp osv. Sen gick jag över till byten istället, o han blev så glad. Den där hästen älskar att byta galopp haha! Som avslut samlade jag lite och la små volter i galopp med byten emellan. Det sista jag gjorde i galoppen var att ta ett hinder på volten - glad häst!
Efter ridningen smörjdes allt läder som var använt och skydden tvättades rena och fina.
Nu har mackan lagat klart maten så off to käket!

Hoppbild från förra sommaren

fint väder!

Kategori: Hästar

Nu är det äntligen(!) riktig vår. Uteritt står på schemat, och trots att jag smörjde allt läder igår så gör jag det idag igen bara för att få sitta ute i solen!
Blir för övrigt en lugn dag, var chaffis igår så inget alkohol för mig inte - så jäkla mycket skönare att vakna upp pigg o fräsch :)