annielonnfors

MSV:B ryttare, se hit!

Kategori: Hästar

Satt och läste på Ridsports hemsida igårkväll och såg att Dressyrringen har anordnat en final för de 10 högst rankade medelsvår B ryttarna, förstapriset är bland annat 10 000 riksdaler!
Kravet är att ekipaget inte ska ha ridit högre klasser än MSV:B under år 2011 och 2012 och att de är medlemmar i Dressyrringen.
Jag tycker det är riktigt bra att man även lyfter fram duktiga ryttare som är på lite lägre nivå också, för i vissa fall är det inte ryttaren som påverkar att man är på den nivån man är på. För att ta sig uppåt i de högre klasserna krävs regelbunden träning och en häst med kapacitet för högre klasser, vilket inte alla har.
Enligt mig kan vilken häst som helst gå medelsvår dressyr, men inte med vilken ryttare som helst.
Jag använder travaren som ett exempel här, en travare skulle säkert kunna gå medelsvår dressyr utan problem, men jag tror inte vilken ryttare som helst kan få en travare att gå medelsvår dressyr. Det krävs bra ridning, varierad träning, styrka, kondition och en jäkla massa engagemang!

Som sagt, riktigt bra att de lyfter fram ryttarna på lägre nivå, det får ryttarna att sträva mot nånting stort, men inte omöjligt!
Läs mer här!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: