annielonnfors

Uteritt

Kategori: Hästar

Idag har fio, 3åriga hingsten ni vet, fått komma ut i skogen :) mys!

Handla

Kategori: Hästar

Jag och Hanna åker ner o handlar en sväng, måste ha tvättmedel :D

Lägenheten

Kategori: Hästar

Har fixat i lägenheten hela dagen. Diskat, städat, flyttat grejer, satt upp nytt osv :)
haha sista bilden är mina hundrövshängare inne på toan;)

Hemlängtan

Kategori: Hästar

Nu när jag jobbat här i ungefär en månad börjar man känna av hur avskärmad man är... Visst träffar jag folk och har rätt så nära till allt, förutom hem.

Saknar min familj, mina fina vänner, min älskade pojkvän och min underbara häst. Som ni hör har ju ganska mycket hemma att sakna, önskar verkligen att jag hade närmre hem... Det är det enda negativa med det här jobbet för mig.
Jag börjar bli piggare nu och orka ännu mer vilket gör att jobbet blir bättre gjort och även ännu roligare.
Men somsagt så längtar jag hem...
Har funderat på att köpa bil men är osäker på om jag verkligen har råd... Handlar för ca 300:- i veckan ibland lite mer ibland lite mindre, det som är dyrt är cigg och snus. Igår kom dock jag och Hanna överens om att hon ska hjälpa mig att sluta, röker ju inte mer än 1-2 cigg om dagen och då känns det som om jag lika gärna kan vara utan, vet många som skulle bli väldigt glada om jag slutade, däribland även jag själv.

Blabla, vet inte vad jag ville få ut av detta inlägg men nu vet ni lite mer om hur det ligger till här ute på herfsta gård. Den 29 är jag troligtvis i Karlskoga!

Ledig

Kategori: Hästar

Var ledig igår och är ledig idag med.
Igår tog jag ordentlig sovmorgon o softade hela förmiddagen efter det blev det en powerwalk runt slottet, blev dock spyfärdig på vägen hem (o nej jag är inte gravid om någon skulle få för sig att tro det, haha).
Jag och Hanna åkte o handlade efteråt, så glad att jag jobbar med henne. Världens snällaste o mest pålitligaste, trodde aldrig att jag skulle få en så bra jobbarkompis, man vet ju hur hästfolk kan vara...
Vi åkte iaf hem o gjorde tacos, kollade på lite filmer o prata lite skit, riktigt skönt!

Idag vaknade jag dock vid 8, men det kanske var bra. Slog på en film och sen började jag städa lite, är typ halvvägs klar, har disk och dammsugning kvar. Ska luncha med Hanna nu så gör klart resten sen. Ikväll blir det nog ännu en powerwalk, så jäkla skönt att vara ute och rensa skallen!!

Idag

Kategori: Hästar

Idag är jag ledig, hade planerat att sova ut ordentligt (vaknade dock 6) och så tänkte jag ta en powerwalk när jag vaknat (det pissregnar)...

Iallafall så ska jag städa ordentligt här hemma o fräscha upp det lite, få ordning på allt nu när jag har tid. Senare ska jag och Hanna ha taco-mys med lite bra filmer :)!

Igår

Kategori: Hästar

Igår var det tävling på förmiddagen i pissregnet. Som tur var bara en klass, slutade på 64% och 2a utanför placering med några missar. Han var ganska spänd, det brukar vara loss till 2a klassen men igår blev det somsagt ingen andra klass...

När vi kom hem visade jag och gabbi hästar till en eventuell köpare, det gick bra!

Sjuk

Kategori: Hästar

Börjar må riktigt dåligt nu, sov tre timmar efter jag hade slutat och vaknar upp med världens vidrigaste huvudverk...
Imorgon ska vi iväg på tävling och sen blir det två lediga dagar, tråkigt med behövligt.
Ska nog ta mig en kvällspromenad, det är galet skönt väder ute och jag behöver rensa skallen!

Sol :D

Kategori: Hästar

As fint väder!!!

Förberedelser

Kategori: Hästar

Håller på att fixa allt inför tävlingen, Hanna följer med idag och jag jobbar hemma :)

Lego

Kategori: Hästar

Många frågar mig varför jag inte har lego med mig hit till ekolsund, anledningen är simpel och jag är nöjd över mitt val.
Jag skulle troligtvis inte orka med jobbet och lego samtidigt just nu.
Såhär intensivt som vi jobbar har jag bara jobbat i kortare perioder, vissa dagar ibland bara, och man blir så otroligt trött!

Jag har inte ett vanligt kontorsjobb som många andra i min ålder har, jag rör på mig konstant på jobbet, sitter aldrig still.
Inget mig emot dock, jag älskar mitt jobb, har bästa tänkbara arbetsgivare och medarbetare och får rida superfina hästar varje dag.
Men man blir trött! Jag kan tänka mig att det blir bättre om ett tag när min kropp vant sig.

Jag har iallafall ett jätte bra jobb och en jätte bra fodervärd till lego så jag kan inte vara annat än nöjd.
(men klart jag saknar min lego)

Hiss

Kategori: Hästar

Måste självklart hissa p3s låtlista, gör man en bra låt går man in på p3s låtlista så står låt och klockslag där :D Awesome P3!!

Darleen

Kategori: Hästar

Har precis travat på darleen, hon är så duktig :)

Idag

Kategori: Hästar

Blev väldigt mycket jobb o lite blogg idag, men såna dagar finns det också! Hela förmiddagen åkte jag på E18 med hingsten till tömning, då bloggar man inte direkt :) på em var jag själv eftersom Hanna ville med på gabbis träning.

Efter jobbet åkte jag och Hanna ner till Enköping för att handla sen kollade vi på film, skönt! Minns inte ens senast jag kollade på en film :)!!

Varmt!

Kategori: Hästar

Har nyss suttit på darleen, nu ska jag ta mig en dusch för här är det äckligt varmt!

Veckan

Kategori: Hästar

I veckan ska jag upp på darleen, först hänga lite o sen kravla mig upp! Får nog ha en stege för att ta mig upp på henne utan att använda stigbyglarna... Eller så får jag träna yoga flera timmar varje dag fram tills dess och bli lite smidig...

Kul att hon dessutom har överskottsenergi, är man 180 hög får man faktiskt vara lugn och försiktig, hoppas hon förstår det ;)

Icke hästrelaterad diss

Kategori: Hästar

Ärligt talat, finns det något värre än "facebook-vännen"? Ni vet, den som skriver på din logg jämt med ord som: saknar dig, älskar dig, bästa vän, vi måste ses... Med mera! Men trots det så träffas man aldrig. Jag tror de flesta känner igen sig i det här, eller jag vet det rättare sagt.

Är det någonting jag stör ihjäl mig på så är det vänner som "finns där" på Facebook men aldrig i verkligheten, vännen som påstår sig "göra vad som helst för dig".
Vad är det för mening med att vara "vänner" (ser ut som så i loggen) när man egentligen inte är vänner? Skippa snacket liksom, det ser verkligen inte bättre ut på loggen, för innerst inne vet alla när man ser detta (i de flesta fallen) att man egentligen inte är så bra vänner. Och om man nu vore så bra vänner, varför skulle man då behöva sitta o skriva i personens logg?

Jag ringer mina vänner, smsar eller åker dit, är inte intresserad av någon jävla "Facebook-vän", vad tycker ni??

Finally

Kategori: Hästar

Ridit klart sista hästen nu, vilken eftermiddag!

Fio

Kategori: Hästar

Nu är fio riden ;)

Sjukt snabb!

Kategori: Hästar

Tog ut hästarna och fixade stallet helt själv imorse, i vanliga fall är vi klara strax efter 10, idag var jag klar 20 över 9 ;)
Tar en tidig lunch för kl 11 kommer hovslagaren och då måste alla hästar röra på sig, vill inte ta lunch mitt emellan allt.

Tidig

Kategori: Hästar

Vaknade av att hästarna bankade nyss så jag drog på mig morgonrocken och foppatofflorna o gav dem morgon höet. Dom blev nog lika chockade som jag över hur tidig jag var haha.

Nu sover jag en timma sen börjar jag på riktigt ;)

Wiie

Kategori: Hästar

Eftersom jag tog en lång pn efter jobbet kände jag att jag behövde en lång pw/joggingtur för att bli lite trött i kroppen igen. Trots min nuvarande kassa kondis var det riktigt gött och jag är faktiskt taggad på att göra om det, tro det eller ej!

Det bästa med landet är att benhinneinflammation inte finns på kartan, har jätte lätt för att få det om jag springer på asfalt, men inte på grus som tur är!

Natt natt, nu är mina ben och jag trötta!

Jobb

Kategori: Hästar

Jobbar själv imorgon, och självklart gör jag det den dagen när alla hästar ska vaccineras och skos! Yeay!
Jaja, ibland är det skönt att vara själv också... Nu ska jag snart ner och fodra djuren sen ta en skön kvällspromenad, hör och häpna!

Har precis lagat mat, ätit och gjort matlådor. Innan det tog jag en 2 timmar lång powernap!

( har förresten mitt nya snö of Sweden halsband på mig som jag fick av min familjs vän Solveig, tack så jätte mycket, jag älskar det! )

Åsiktsinlägg

Kategori: Hästar

När jag var med chefen på tävling så reagerade jag väldigt mycket på hur folk betedde sig...
Alla hästar var väldigt tittiga, det var vatten på hela framridningen (ute) och stog en del grejer utanför banan.
En häst lyckades ta sig lös nere vid parkeringen och sprang upp till framridningen, så set var många som var spända efter det med. Men hästar är ju trots allt djur! Vad ska man göra liksom?

Sen kom det in en tjej på framridningen med sin väldigt spända häst, det var redan 4 st inne men banan var trots allt ganska stor om man använde hela.
Tjejens häst blev rädd för något och hoppade till, den var väldigt spänd (som alla andra) och kunde inte riktigt stå still. Då sa ena tjejen som var inne och red att hon skulle gå ut därifrån, och detta sa hon inte direkt med en trevlig ton.

Tjejen med den rädda hästen skulle precis hoppa upp och rida fram inför sin start och hade precis lika stor rätt att vara där som alla andra.

Tycker det är helt sjukt dåligt att tro att man äger tävlingsplatsen och kan "skicka ut" folk från framridningen. Är det så att hon själv inte kan rida sin häst när en annan häst är spänd kanske det snarare är hon som ska gå ut, eller rida på en annan del av banan istället för att rida precis vid den rädda hästen.

Hade detta varit på en hopptävling hade ingen reagerat ens, för där är alla hästar lite galna.

Det jag vill få fram är att alla har lika stor rätt att vara på en tävlingsplats och det finns ingen regel som säger att man inte får vara på framridningen med en spänd häst!!
Vad tycker ni? Håller ni med den arga ryttaren eller tycker ni som jag? Vad gör ni om det kommer in en galen häst på framridningen??

(bild från framridningen på chefen och riviera)

Glömde

Kategori: Hästar

Glömde säga att toan och sadelkammaren är städad och vi har städat bland täckena :) nu tar vi en timmas lunch!!

Effektiv förmiddag!

Kategori: Hästar

Stallet klart, 2masserade, 2badade, 2promenerade, 2longerade och klockan är bara halv 12. I eftermiddag ska unghästarna ridas, jag ska hänga på bjässen darleen, vi ska ut med lastbilen och en ska ridas.

Nytt

Kategori: Hästar

Inviger lite nya grejer idag! Ett par ridbyxor som jag köpte igår av ett presentkort som jag fick av fam. Åkerberg, as snygga! Och mitt iPhone träningsarmband!!

Hemma

Kategori: Hästar

Nu har jag kommit hem efter 3 dagar hos mina älskade vänner, familj och pojkvän har haft en toppenstudent verkligen!!
Nu börjar jobbet på allvar, har varit lite "försiktig" och rädd om mig hittills för att slippa eventuella skador till studenten men nu ger jag 100%!! Ska bli så kul att jobba igen och har faktiskt saknat hästarna och folket här trots att det har varit superkul hemma!

Nu ska jag sova och imorgon bloggar jag som vanligt igen med uppdatering om hästarna, kommer även ett åsiktsinlägg om tävlingar...

...

Kategori: Hästar

Ledsen för dålig uppdatering men orkar inte skriva just nu :(

Blabla

Kategori: Hästar

Håller på o fixar stallet, imorgon hälsar mackan på :D

Lego

Kategori: Hästar

Fick precis ett mms av legos fodervärd o han mår bra :)!!

Blitz

Kategori: Hästar

Nu är blitz riden, idag var han en Gud :D jätte känslig o mjuk o fin :) han brukar iof alltid vara det men idag fick jag till det där lilla extra :)!!

Donna

Kategori: Hästar

Nu är Donna riden också :) gjorde iordning wellington, fidelio och smash förut o nu ska jag rida blitz :)

Fiorucci

Kategori: Hästar

Har precis ridit fiorucci, 3 åriga hingsten :) Hanna tog lite bilder :)

Darleen

Kategori: Hästar

Har precis longerat darleen, hon var superduktig, fina bjässen :)

Fint resultat

Kategori: Hästar

2a i klassen på 74,242%! Kul att både 1an och 2an är efter rubin roth :)

Collectingring

Kategori: Hästar

Framridning

Kategori: Hästar

SMHI

Kategori: Hästar

Imorgon står det att det blir regn tidigt, fram till 8 på morgonen. Efter det ska det vara molnigt men inget regn förens ca 6 på kvällen, hoppas verkligen att det stämmer. Orkar inte med regn när man ska vara ute hela dagen :(

Natt natt mina kära läsare, imorgon kan ni vänta er tävlingsbilder på en vacker skimmel :)

Yes !!

Kategori: Hästar

Chefen tyckte jag skulle ha sovmorgon imorn så hon fodrar :) hur bra har jag det egentligen, värsta lyxlivet! Dom är så sjukt snälla! Detta gjorde min dag eftersom boken är riktigt spännande nu och jag vill inte lägga ifrån mig den :)

Puss från en glad annie :)

Darleen

Kategori: Hästar

4 år och mäter ca 178 cm i manken, otroligt fin är hon!! Har alltid "drömt" om en gigantisk häst, o hon har så himla bra psyke. Jag är lyckligt lottad som får hålla på med de här snygga dressyrhästarna :D it's like a dream come true :)

Imorgon

Kategori: Hästar

Då blir det tävling med riviera. Har badat henne idag och allt är ihopplockat så det är bara knopparna kvar. Tänkte börja jobba lite tidigare imorgon så stallet är klart tills vi ska åka, inte kul att behöva tänka på det när man är borta på tävling...

Riviera är ett skimmelsto på 7 år, superfin verkligen. Det var henne jag red på när jag var här på "arbetsintervju". Har tyvärr ingen egen bild på henne än men det kommer imorgon :)


Idag

Kategori: Hästar

Idag jobbade jag själv, men det var inga problem. Smash hit, Riviera, fidelio och darleen har fått röra på sig idag.

Är så sjukt trött, ni vet sådär bra trött som man blir av att ha rört på sig hela dagen? Sömnproblem finns inte på kartan :)

Fiorucci

Kategori: Hästar

Har precis slutat :) idag blev det en ridtur på fiorucci (fio), han är en treårig hingst som har vilat lite efter treårstestet. Han longerades lite sen hoppa jag upp, han är så himla snäll! Lyssnar jättebra för rösten o är jättefin o bärig :) inga problem trots lite vila. Tränade mest på svängar :)

Godmorgon :D

Kategori: Hästar

Har sovit jätteskönt inatt o nu ska jag börja jobba :D