annielonnfors

Åsiktsinlägg

Kategori: Hästar

När jag var med chefen på tävling så reagerade jag väldigt mycket på hur folk betedde sig...
Alla hästar var väldigt tittiga, det var vatten på hela framridningen (ute) och stog en del grejer utanför banan.
En häst lyckades ta sig lös nere vid parkeringen och sprang upp till framridningen, så set var många som var spända efter det med. Men hästar är ju trots allt djur! Vad ska man göra liksom?

Sen kom det in en tjej på framridningen med sin väldigt spända häst, det var redan 4 st inne men banan var trots allt ganska stor om man använde hela.
Tjejens häst blev rädd för något och hoppade till, den var väldigt spänd (som alla andra) och kunde inte riktigt stå still. Då sa ena tjejen som var inne och red att hon skulle gå ut därifrån, och detta sa hon inte direkt med en trevlig ton.

Tjejen med den rädda hästen skulle precis hoppa upp och rida fram inför sin start och hade precis lika stor rätt att vara där som alla andra.

Tycker det är helt sjukt dåligt att tro att man äger tävlingsplatsen och kan "skicka ut" folk från framridningen. Är det så att hon själv inte kan rida sin häst när en annan häst är spänd kanske det snarare är hon som ska gå ut, eller rida på en annan del av banan istället för att rida precis vid den rädda hästen.

Hade detta varit på en hopptävling hade ingen reagerat ens, för där är alla hästar lite galna.

Det jag vill få fram är att alla har lika stor rätt att vara på en tävlingsplats och det finns ingen regel som säger att man inte får vara på framridningen med en spänd häst!!
Vad tycker ni? Håller ni med den arga ryttaren eller tycker ni som jag? Vad gör ni om det kommer in en galen häst på framridningen??

(bild från framridningen på chefen och riviera)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: