annielonnfors

Ridning

Kategori: Hästar

Jamaica - har gått på hack fram tills idag för de tog ut en vargtand i veckan, men som sagt idag åkte bettet på. Hon var lite oliksidig men blev bättre mot slutet. Det enda man behöver sträva mot varje pass är att få henne låg då hon lätt blir hög och spänd, idag gick det riktigt bra med det förutom stundtals. Hon ska hoppas imorgon så fick gå ganska lätt.


Lego - samarbetade inte alls idag, tyvärr... stundtals var han riktigt, riktigt jobbig, skulle galoppera på stället, byta galopp och göra små caprioler - sånt som han alltid gör när han är övertaggad. Slutade med att jag tog raksträckan i full fart framåt för att han skulle sluta tänka uppåt, uppåt, uppåt och då blev det himla mycket bättre. Efter det fick jag ge mig, ville inte ge mig in i nån större fight med honom utan att det är nödvändigt, då är det bättre att ta lite i taget o leka fram honom, idag fanns inte humöret för det efter hans bus.

Last Gunman

Kategori: Hästar

Älskar min fina häst, han har så fin personlighet, är bildskön och underbar att hantera och rida så jag bjuder på några favoritbilder!

Jag, Ingrid och Lego förra sommaren
Här visar han verkligen vem han är, man ser att han inte älskar att ha oss båda på ryggen men han sköter sig bra ändå med lite svansviftning haha

Jag och Lego i höstas (foto: Lovisa)
Här var han en tickande bomb, han ville hellre skena omkring på gärdet som en tok

Jag och Lego i höstas (foto: Lovisa)
från ingenstans laddade han gärnet för att skjuta iväg i sken

Jag och Lego i höstas (foto: Lovisa)
så jäkla bra bildserie, hon lyckades verkligen få med Legos rätta jag (som han inte visar så ofta, som tur är)! Lyckades hålla mig kvar trots glidig och för stor sadel samt en galen häst som tvärnitar direkt efter en liten capriol, haha

diss

Kategori: shopping

Måste bara uttrycka mina känslor, haha! Var i örebro igår med Ingrid, åkte såklart förbi hööks - ett måste när man har häst! Jag kan inte förstå hur dom tänker angående tränsen och tyglarna, allting ser så himla snyggt och prydligt ut på deras hemsida, men när man väl ser det i verkligheten har de bruna tränsen en nyans av spy-grön i sig... Alla träns har olika nyanser, och det fulaste tränset hade den snyggaste färgen... Det går inte ens att beskriva hur det ser ut, man förväntar sig att de flesta ska vara i samma nyans utifrån vad man sett på internet, men icke, finns inte ett enda träns som har samma nyans som ett par tyglar/ett annat träns/en förbygel/en brösta/en martingal! Allt är totalt olika!
En solklar diss till hööks träns och deras hemska bruna nyanser!

Det här tränset hade finast färg, men fulast design








Gillade verkligen detta träns när jag såg det på internet, ändrade åsikter i butiken


fullspäckat

Kategori: Hästar

Har ett fullspäckat schema idag,
klockan 7 imorse började jag tvätta, vilket vi verkligen behövde göra, man kan ju inte gå utan strumpor! Ner och hänga sista tvätten i torkrummet, storstädning fram tills tvätten är klar. Ner igen och plocka ihop all tvätt och in med det i skåpen, ordning och reda ska det vara :)
Blir en lunch med mannen i huset på sibylla (gott!) och sen vidare till hästarna.
Jamaica ska gå ganska lugnt idag, bara en genomkörare, medans Lego ska gå hårt. Han har haft det så bra de senaste två veckorna - uteritt varvat med några vilodagar samt en dag på banan där vi bara tränade på sånt han tycker är kul - den här veckan blir normal igen.
Kvällen spenderas med skolböckerna, har en bok recension som ska skrivas och en engelska uppsats, det kommer nog ta hela kvällen tippar jag på...

Bjuder på en höästig bild, tagen av Lovisa