annielonnfors

Åsiktsinlägg

Kategori: Hästar

Känner att jag måste skriva av mig om det här ämnet...
Att Linn Ingvarsson, den duktiga SM ryttaren från Kalskoga, har köpt två hästar från Madelene El Hanafi är numera välkänt över hela Sverige och även andra länder. Deras allt mer tragiska historia om två väldigt jobbiga hästköp finns att läsa om på Linns blogg.
Har även hittat en annan historia, från en tjej som köpt häst av Madelene El Hanafi, denna historia var väldigt välskriven och grundligt utförlig, hon förklarar allting man behöver veta och berättar hur hon med hjälp av en jurist försökt stämma hästhandlaren, detta läser du om här.
Det hela är väldigt tragiskt och det går inte att beskriva hur synd det är om dessa stackars hästköpare och framförallt hästarna! Madelene är alltså "känd" för att sälja skadade hästar och lura folk totalt.
Min första tanke är "varför gör man inte ett program om det här?" Jag menar, det är inte bara en häst hon sålt som det har slutat väldigt tragiskt för, folk verkligen rasar över hur mycket pengar de har lagt ut på dessa stackars hästar, och hur kan hon ens kunna göra såhär i ett såpass utvecklat land som Sverige? Det finns program som exempelvis fuskbyggarna och även flertalet, liknande program. Men här har man verkligen hundratals folk som har sina hemska historier att berätta, om hur de blivit totalt lurade och hur pengarna bara flygit iväg. Det hon håller på med kan inte vara lagligt, och råkar det nu vara så att det inte finns någon specifik lag om detta - skriv en då för helvete! Såhär kan det inte fortsätta! Förstå bara hur ont dom här hästarna har egentligen, och hur dom (troligtvis) behandlas med sprutor och liknande för att verka fräscha den första (dock korta) perioden när de precis blivit sålda. För mig är det helt ofattbart hur det här ens kan få fortgå, att verkligen ingen har kunnat sätta stopp för det här!

Jag önskar verkligen att någon inom en snar framtid får stopp på det här, folk ska inte få bli lurade på det här sättet! Som sagt, det är helt ofattbart!
(Ursäkta att det inte blir några mellanrum, förstår inte varför men när jag publicerar så försvinner dom och texten drar ihop sig, förstår att den blir rörig att läsa men hoppas ni orkar ändå, det här är ett ämne som måste tas upp  och spridas överallt så att ingen mer behöver blanda sig in i affärer med denna människa.)

Kommentarer

  • Kicki säger:

    Det gjordes ju ett TVprogram nyligen (har mer info om detta på bloggen) men en annan hästhandlare var måltavlan den här gången.
    Madelen har numera dessutom börjat handla med små hundar, och det finns flera blogginlägg lite överallt om detta. Hur kan en person som anser sig älska djur hålla på så här? Och jo, det finns lagar och regler att rätta sig efter, men det verkar som om det är svårt att komma åt sånt här. Människor med bra hästhållning kan få problem med myndigheterna för några centimeters fel på takhöjd, stallgång eller ventilation, medans handel med djur som importerats med diffus bakgrundshistoria går bra. Tydligen utan att betala skatt, moms eller ha några som helst andra skyldigheter varken som djurägare eller säljare. Det är trist. Men man får fortsätta sprida information. För det finns duktiga och noggranna häst- (och hund-)uppfödare och handlare också.

    2013-05-05 | 20:19:58
    Bloggadress: http://stallbabbel.wordpress.com

Kommentera inlägget här: